Gündem

Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e büyük saldırı gerçekleştirme hazırlığında: “Türkiye büyükelçiliğini tahliye edecek” iddiaları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Ukrayna topraklarına giren Rus askerlerinin saldırıları 16. gününde de devam ediyor. Savaşın 16. gününde Putin çeşitli açıklamalarda bulunarak, savaşta gönüllü olarak yer almak isteyen savaşçıların olduğunu dile getirmiş ve Ukrayna ile görüşmelerde pozitif değişimler olduğunu ifade etmişti. Devam eden savaşın gölgesinde bir gelişme de Türkiye’nin Kiev’deki büyükelçiliğinde yaşandı. Devam eden savaştan Türk vatandaşların etkilenmemesi için tahliye çalışmalarını sürdüren Türkiye, Kiev’deki büyükelçiliğinin de saldırılar karşısında zarar görmesi ihtimaline karşı tahliye edilmesini planlıyor.

Türkiye Büyükelçiliği Taşımayı Planlıyor

Rusya-Ukrayna savaşında 16. günde çatışmalar devam ediyor. Rus askerleri başkent Kiev’i kuşatma altına alıp ele geçirmek için bombalar yağdırırken, Türkiye de bölgedeki Türk vatandaşları zarar görmeden tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Sabah’ın, diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre yoğun bombardıman altında kalan başkent Kiev’de, şehrin içinde çatışmaların başlaması ihtimaline karşı Türkiye’nin Kiev’deki büyükelçiliğinin Lviv kentine taşınması planlanıyor. Habere göre Rus askerlerinin Kiev’e çok yaklaşması ve meskün mahal çatışmalarının dozunun artması gerekçesi ile bu kararın alındığı belirtiliyor.

Gazeteci Aşirov: Rusya Büyük Saldırıya Hazırlanıyor

Gündeme gelen söz konusu haberin ardından yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama gelmesi beklenirken, Gazeteci Ceyhun Aşirov sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Aşirov söz konusu paylaşımı ile Sabah’ın servis ettiği haberi doğruladı. Söz konusu paylaşımında Ceyhun Aşirov “Rusya büyük saldırıya hazırlanıyor. Kiev’deki Türk Büyükelçiliği ve gazeteciler tahliye ediliyor” sözlerine yer verdi.

Rus Birlikleri Kiev Yakınlarında

Rus askeri birlikleri uzun bir süredir başkent Kiev’e doğru ilerliyor ve Kiev’e yakın bölgelerde saldırı emrini bekliyordu. 65 kilometre uzunluğundaki askeri konvoyla Kiev’e kadar gelen Rus birliklerinin, yolda soğuk hava, yetersiz gıda, yakıt ve teknik arızalar gibi sorunlarla mücadele ettikleri de bildiriliyordu. İddialara göre Rusya, Kiev’e büyük bir saldırı gerçekleştirecek.