Gündem

Ukrayna’daki camide 34’ü çocuk 86 Türk mahsur kaldı: Çatışmalar camiye doğru ilerliyor

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında kan dökülmeye devam ediyor. Rus askeri birlikleri, 24 Şubat tarihinde Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas üzerinden Ukrayna topraklarına girdi ve işgal harekatını başlattı. Aynı zamanda Belarus üzerinden de Ukrayna’ya giren Rus askeri birlikleri karadan, havadan ve denizden saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Ukrayna ordusu ve halkı saldırılara karşı direniş gösterirken, savaşın 17. gününde Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Andryuşçenko’dan bir açıklama geldi. Başkan Danışmanı söz konusu açıklamasında, 34’ü çocuk olmak üzere 86 Türk vatandaşın sığındıkları Süleyman Camisi’nde mahsur kaldıklarını duyurdu. Türkiye, savaşın ilk gününden bu yana bölgedeki Türkleri tahliye etmek için çaba gösteriyordu.

Çatışmalar Camiye Doğru İlerliyor

Rusya’nın başlattığı işgal harekatında bugün 17. güne girildi ve Rus askerleri her yerden Ukrayna topraklarına saldırmaya devam ediyor. Savaşta sıcak çatışmalar yaşanmaya devam ederken, Ukrayna’nın Mariupol kentinde yer alan Süleyman Camisi’nde, 34’ü çocuk olmak üzere 86 Türk vatandaşın mahsur kaldığı belirtildi. BBC haberine göre Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petro Andryuşçenko yaptığı açıklamasında, 12 gündür kentte devam eden çatışmaların Süleyman Camisi’ne doğru ilerlediğini belirtti.

“Türkiye’nin Bize Yardım Etmesi Gerekiyor”

Başkan Danışmanı Andryuşçenko konuya ilişkin açıklamasında “Rusya, hükümetimizin mesajlarını dikkate almıyor. Bu yüzden Türk hükümetinin Rusya ile iletişime geçerek durmalarını sağlamasını istiyoruz. Türk vatandaşların tahliye operasyonuna hazırız ancak bunun gerçekleşebilmesi için saldırının durması gerekiyor. Bunun için de Türkiye’nin bize yardım etmesi gerekiyor. Türk hükümetinin müdahalesi olmadan saldırıların duracağına inanmıyorum” ifadelerine yer verdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama

Ukrayna’nın Mariupol kentinde yer alan Süleyman Camisi’nde mahsur kalan 86 Türk vatandaşın tahliye edilmesi için bir çalışma başlatılması bekleniyor. Konuya ilişkin gelişmeler takip edilirken, Rus medyasından Rus Tass haber ajansının aktardığı haberde, Rusya Savunma Bakanlığı’nın, Ukraynalı yetkililerin kentteki sivillerin çıkışlarına ve yardım konvoylarının girişlerine izin vermediği aktarıldı.