Gündem

Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinde kritik görüşme: Dışişleri bakanları Antalya’da bir araya geldi

Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme süreci gelişmelerinin ardından, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine ilişkin olarak da kritik adımlar atıldı. Normalleşme süreci kapsamında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Antalya’da bir araya geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, Bakan Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında “Görüşmemizde ön koşulsuz diplomatik ilişkilerin kurulmasına ve sınırların açılmasına yönelik normalleşme sürecine devam etme konusunda mutabık kaldık” ifadelerine yer verdi. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu da söz konusu görüşme sonrasında, Azerbaycan’ın da Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine destek verdiğini belirtti.

Çavuşoğlu ve Mirzoyan Bir Araya Geldi

Türkiye’nin dış ilişkilerde, diplomasi sürecinde attığı normalleşme adımları devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Antalya’da bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan her iki bakan da görüşmelerin olumlu geçtiğini vurguladı. Bakan Çavuşoğlu görüşme sonrası açıklamalarında, görüşmenin yapıcı ve verimli geçtiğini belirtirken, Azerbaycan’ın da bu normalleşme sürecine destek verdiğini aktardı.

Çavuşoğlu: Son Derece Verimli Bir Görüşme Oldu

Antalya’da, Belek Turizm Merkezi’ndeki NEST Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, Anadolu Ajansı’nın “Global İletişim Ortağı” olduğu Antalya Diplomasi Forumu 2022 (ADF 2022) görüşmeleri sonrasında Çavuşoğlu “Son derece verimli bir görüşme olduğunu, yapıcı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim. Malumunuz ilişkilerimizi normalleştirmek için bir süreç başlattık. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Paşinyan’ın (Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan), karşılıklı pozitif mesajlarından sonra özel temsilciler görevlendirdik” dedi.

“Yakın Zamanda Sonuçlar Olacak”

Öte yandan basın toplantısında daveti için Çavuşoğlu’na teşekkür eden Mirzoyan ise “Bu davetin olumlu sinyal olduğunu düşünüyorum ve ben de olumlu karşıladım. Görüşmemizde ön koşulsuz diplomatik ilişkilerin test edilmesi ve sınırların açılmasına yönelik normalleşme sürecinin devamı konusunda mutabık kaldık. Umarım yakın zamanda sonuçlar olacak. Bölgemizde barışı ve refahı tesis etmek için bütün komşu ülkelerimizin gayret gösterdiğini görmek bizi sevindiriyor…” dedi.