Ekonomi

SGK’dan, prim borcu olanlara ve çalışma süresini durduranlara müjdeli haber: Başvuru yapan herkes erken emekli olabilecek! Erken emeklilik şartları

Çalışma hayatı içerisinde olan ya da belirli bir süre içerisinde çalışma hayatı içerisinde bulunmuş olan her vatandaş, yaşlılık dönemini garanti altına almak amacı ile kısa yolda, yüksek maaş ile nasıl emekli olabileceklerini araştırmaktadır. Bu noktada yeni dönem hizmetleri ile adından söz ettirmeyi başaran SGK, prim borcu olan ya da çalışma hayatını durdurmuş olan vatandaşlara, erken emekli olma hakkı tanıdığını ilan eden haberinin detaylarını paylaşarak, vatandaşların sevinç yaşamasını sağladı.

SGK- Kamu Bankaları İş Birliği ile Erken Emeklilik Fırsatı!

Emeklilik hizmetleri ve diğer başlıklar altında sunduğu hizmetler ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran kurumlardan biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönemde emekli olmanın yollarını arayan vatandaşlar için yeni bir hizmet geliştirdiğini duyurdu. Kurum, kamu bankaları ile imzalamış olduğu protokolün ayrıntılarını paylaşarak, ilgili bankalardan birinden toplu prim ödemesi yapmak amacı ile kredi çekilebileceğini ilan etti.

SGK Erken Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

SGK’nın prim borcu olan ya da belli bir noktada çalışma süresini durdurmuş olan vatandaşlara yönelik geliştirmiş olduğu toplu prim borcu ödeme hizmetine göre 1 Kasım tarihine kadar bağlı bulunan SGK Müdürlüklerine ya da merkezlerine gidilmesi ve ilgili talep için dilekçe verilmesi gerekmektedir. Dilekçeye verilecek olan yanıt e-devlet aracılığı ile takip edilecek ve kredinin onaylanması durumunda vatandaşlar direkt olarak emekli maaşı almaya başlayacaklar.

Kamu Bankaları Emeklilik Kredisi Detayları

SGK’nın Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank ile imzalamış olduğu prim borcu protokolüne göre vatandaşlara 36 ay vadeli, aylık faiz oranı yüzde 1,55 olan kredi hizmeti sunulacak. Vatandaşların kredi ödeme planı ise e-devlet aracılığı ile ya da adrese gönderilen tebligat ile bildirilecek.