Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tıp Bayramı’nda konuştu: Bu ülkenin hekimlere vefa borcu ve ihtiyacı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın muhtarlar ile gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşması ile tepki çekmişti. Söz konusu toplantıda yurtdışına giden doktorlar için “Varsın gideceklerse gitsinler” sözlerini dile getiren Erdoğan, bu kez de Beştepe’de 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katılarak açıklamalarda bulundu. Tepki çeken açıklamalarının ardından Erdoğan “Ülkemizin dört bir yanında erdemli hekimlerimizin, insana hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan hikayelerini görmek mümkündür. Salgın döneminde isimlerini sağlık kurumlarına verdiğimiz hekimlerimiz bu ortak özellikleri ile ön plana çıkmışlardır” dedi.

Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı’nda Konuştu

Beştepe’de 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, açıklamasında “Bu ülkenin hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı vardır” sözlerini dile getirdi. Erdoğan söz konusu açıklamasının devamında ise “Bu milletin en kalburüstü evlatları tıp fakültelerinde, eğitim ve araştırma hastanelerinde yetişmekte, çoğunlukla da kamuda görev almaktadır. Derdimiz şu; istiyoruz ki adeta dünya hastalarını ülkemize göndersin, burada şifa olsunlar. Türkiye’nin potansiyeli ihtiyacı olan hekim gücünü yetiştirmeye yettiği gibi, ülkemiz cazibe merkezi haline de gelmektedir” dedi.

“Gönlü Dışarıya Kayan Hekimler Olabilir”

Dünyada Türkiye kadar potansiyeli olan, her meslekten insana Türkiye’deki kadar parlak gelecek vaat eden pek az ülke olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgın döneminde hastanelerimiz, hekimlerimiz ile insanımıza en iyi seviyede hizmet verecek durumda olduğumuzu ispatladık” sözlerini dile getirdi. 1 milyon 300 bine yaklaşan personel sayısı ile insan kaynağının da güçlendirildiğini ifade eden Erdoğan, sağlık sisteminin en büyük iftihar kaynaklarından biri olduğunu vurguladı. Erdoğan “Ülkemizin büyük fedakarlıklarla yetiştirdiği her bir hekimden azami düzeyde istifade etmesi gerektiğine inanıyoruz. Sağlık sisteminde gözü ve gönlü kendi ülkesinde kalmak yerine dışarıya kayan kişiler olabilir. Bu anlayışla hareket edenlerin çok uzak olmayan gelecekte istikametlerini yeniden kendi ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum” dedi.