Ekonomi

Katılım bankaları taşıt finansmanı hizmetlerini duyurdular: Günlük 100 TL’ye araç sahibi olmak mümkün! 2022 taşıt finansmanı

Geçtiğimiz yılın tamamlanmasına birkaç hafta kala altın piyasasında ve döviz kurlarında yaşanan olumsuz gelişmeler, gündelik hayatın pek çok alanına olduğu gibi otomotiv sektörüne de yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep oldu. Yapılan zamlardan hem ikinci el araçlar hem de sıfır kilometre araçlar oldukça etkilenirken, yeni dönemde mevcut sorunların üzerine bir de çip krizinin eklenmesi, otomotiv sektöründe satışları durma noktasına getirdi.

2022 yılına yansıyan tüm olumsuz gelişmelere rağmen araç sahibi olmanın yollarını arayan vatandaşlara, bu süreçte katılım bankalarından destek geldi. Türkiye Finans Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası, yeni dönemin taşıt finansmanı hizmetini açıkladılar.

Ziraat Katılım Bankası Taşıt Finansmanı Desteği

Kamuya ait katılım bankası olarak hizmet veren Ziraat Katılım Bankası, yeni dönemde araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar için uygun kar pay oranına sahip taşıt finansmanı hizmetini geliştirdiğini açıkladı. Banka, söz konusu hizmeti için azami vade sayısı 48 ay, kar payı oranını yüzde 1,67 olarak belirledi. İlgili hizmetten 100 bin TL’lik destek almak isteyen vatandaşlar için aylık taksit ücreti 1.631,42 TL olarak hesaplandı.

Albaraka Türk Katılım Bankası Taşıt Finansmanı Desteği

Albaraka Türk Katılım Bankası, yeni dönemde araç sahibi olmak isteyenler için güncel verilere sahip olan taşıt finansmanı hizmetini tüketicinin hizmetine sunduğunu açıkladı. Banka, söz konusu hizmeti için kar payı oranını yüzde 1,93 olarak belirledi. İlgili hizmetten 100 bin TL’lik destek almak isteyen vatandaşlar için aylık taksit tutarı ise 3.103,39 TL olarak hesaplandı.

Türkiye Finans Katılım Bankası Taşıt Finansmanı Desteği

Milyonlarca müşterisi olan Türkiye Finans Katılım Bankası da yeni dönemde araç sahibi olmak isteyenlere destek olacağını açıklayan bankalardan biri oldu. Banka söz konusu hizmeti için aylık kar payı oranını yüzde 1,89 olarak belirledi. Söz konusu hizmetten 50 bin TL’lik destek almak isteyen vatandaşlar için aylık taksit tutarı 1.720,28 TL olarak hesaplandı.