GündemPolitika

Genel Başkan’dan flaş açıklama geldi: Elektrik bu illerde aşamalı olarak ücretsiz verilecek!

Son dakika gelişmesi… Parti Grup Toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada flaş açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde çiftçilere kademeli olarak ücretsiz elektrik vereceklerini açıkladı. İşte kritik açıklamalar…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır ziyaretiyle ilgili gelen eleştirilere tepki gösterdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin biz bütün çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğim’ dedim. Diyarbakır’a da vermek için proje hazırladık. Bundan rahatsız olanlar var.” ifadelerini kullandı.

İşte Ücretsiz Elektrik Alacak İller

Çiftçiye ücretiz olarak elektrik verecekleri projenin videosunu da izleten Kılıçdaroğlu, “Önce 6 ilde; Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta elektriği aşamalı olarak ücretsiz vereceğiz. Çiftçilerden hiçbir bedel alınmayacak.” dedi.

128 Milyar Dolar Tartışması

“Türk lirası değer kaybediyor. Var olan bir paramız vardı Merkez Bankası’nda; 128 milyar dolar arka kapıdan kimlere satıldı kimse bilmiyor. Bugün Merkez Bankası’nın kasasında kendisine ait bir sent bile yok. Yabancılardan topladıkları paralar var. Bakiyesi eksi 43 milyar dolar. Türkiye’yi o kadar büyük bir sıkıntının içine soktular ki kapı kapı Afrika’yı, Orta Doğu’daki ülkeleri geziyorlar; “Acaba bize borç verirler mi?” diye.”