Gündem

Elon Musk’ın Putin’e yönelttiği teke tek düello teklifine Rusya’dan yanıt geldi!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlaması ile birlikte birçok ülke Rusya’ya yönelik yaptırım kararları aldı. Ülkeler bazında alınan ekonomik ve siyasi yaptırım kararlarının yanı sıra bu yaptırımlara şirketler, organizasyonlar, spor kuruluşları ve birçok ünlü isim de dahil oldu. Rusya’ya yönelik tepkiler artarken, uluslararası gündemde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı tepkiler de büyümeye devam ediyor. Rusya içinde birçok Rus vatandaşın da Putin’e ve Ukrayna savaşına tepki gösterdiği iddiaları gündeme gelirken, Putin’e gösterilen tepkiler konusunda ilginç bir açıklama Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’tan gelmişti. Elon Musk, Putin’i teke tek düelloya davet etmişti ve Musk’a, Rus Uzay Ajansı başkanından yanıt geldi.

Elon Musk Putin’e Sordu: Kabul Ediyor Musun?

Dünyanın en zengin insanı olan, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Vladimir Putin’i Twitter üzerinden geçtiğimiz gün teke tek düelloya davet etti. Musk’ın Putin’e karşı düello daveti sosyal medyada viral olurken, bu durum Rus yetkilileri ise kızdırdı. Ukrayna’nın işgal edilmesine ilişkin Ukrayna’ya desteklerini ileten Musk, savaşa karşı tepkilerinde “yeterince ciddi olmadığı” gerekçeleriyle de eleştirilmişti. Son olarak Putin’e meydan okuyarak adını duyuran Musk, düello teklifi için Putin’e “Kabul ediyor musun?” diye sormuştu. Musk’a Rusya’dan yanıt geldi.

“Sen Önce Tuvaletten Kalk”

Rus Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dimitri Rogozin, Elon Musk’ın Twitter üzerinden yaptığı düzello paylaşımını alıntıladı ve Aleksandr Puşkin’in “Seni küçük şeytan, daha çok gençsin. Benimle rekabet edemeyecek kadar zayıfsın. Zaman kaybı olur” sözleri ile yanıt verdi. Bunun üzerine Elon Musk da Dimitri Rogozin’e “İyi pazarlıkçı çıktın” diye seslendi ve “Tamam yayın gelirinin yüzde 10’u daha senin olabilir” sözleriyle dalga geçen tavrını değiştirmedi. Aynı zamanda eski bir devlet başkanı yardımcısı olan Rogozin, Musk’ın bu yanıtına ise “Önce tuvaletten kalk, sonra konuşuruz” yanıtını verdi. Musk geçtiğimiz yıl, paylaşımlarının en az yarısını tuvaleti kast ettiği “porselen taht” üzerinden yaptığını duyurmuştu.