Ekonomi

Halkbank- KOSGEB iş birliği açıklandı: Kadın girişimcilere faizsiz 225 bin TL’lik nakit desteği sağlanacak! KOSGEB kadın girişimci destekleri

Kendi işinin sahibi olmak isteyen ya da hali hazırda kendi işine sahip olan kadın girişimcilere, devlet kanalından müjdeli haber geldi. Halkbank ve KOSGEB iş birliği yaptıklarını açıklayarak, Kadın Girişimci Kredi Paketi hizmetinin başvurulara açıldığını ilan ettiler.

Kamu Kurumları Kadın Girişimci Destek Paketlerini Açıkladı!

Türkiye’nin en köklü kamu bankalarından olan Halkbank, geliştirdiği projeler ile vatandaşlar için istihdam alanı yaratan KOSGEB ile iş birliği yaptığını duyurdu. İki kamu kurumunun el ele vererek geliştirmiş olduğu kredi destek paketine göre kadınların iş hayatında yer almaları için 225 bin TL’ye kadar sıfır faizli nakit desteği sağlanacağı açıklandı.

Kadın girişimciler için geliştirilmiş olan bu nakit desteği hizmetinden yararlanmak için KOSGEB girişimcilik eğitimlerine katılmış olmak ve 30 yaşını aşamamış olmak gerekiyor. Yapılacak olan nakit desteği ise kişinin ustalık belgesine sahip olup olmamasına göre değişiklik gösteriyor.

Kadın Girişimci Kredi Paketi Detayları

Halkbank- KOSGEB iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan Kadın Girişimci Kredi Paketi, KOSGEB girişimcilik kurslarına katılarak ustalık belgesine sahip olan kadın girişimcilere işletmeleri için 225 bin TL’ye kadar faizsiz nakit desteği verilmesini hedeflemektedir. Bu destekten yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin en az bir yıldır ustalık belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Söz konusu hizmetten yararlanan kadın girişimciler, 36 ay vade ile kredi borçlarını ödeyebilmektedirler.

Ustalık Belgesine Sahip Olmayanlara 100 Bin TL’lik Destek!

KOSGEB- Halkbank iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan kadın girişimci destek paketine göre ustalık belgesine sahip olmayan ancak KOSGEB kurslarına katılım sağlamış olan 30 yaşın altında ki girişimci kadınlara, sıfır faizli 100 bin TL limitli nakit desteği sağlanmaktadır. İlgili hizmet için vade sayısı, tıpkı diğer kredi hizmeti için olduğu gibi 36 ay olarak belirlenmiştir.