Ekonomi

Türkiye Cumhuriyeti hem kendi vatandaşlarına hem Mavi Kart’lı vatandaşlara nakit desteğinde bulunacak! Sosyal yardım destekleri

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların, söz konusu muhtaçlık kategorilerinde daha fazla mağdur olmalarını engellemek isteyen Türkiye Cumhuriyeti, sosyal devlet olmanın yükümlülüklerini yerine getirerek vatandaşlara nakdi yardım yapacağını ilan etti.

Hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hem de devletin diğer kurumları aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan sayısız nakdi yardım modellerinden bazıları, Mavi Kart’lı vatandaşlar lehine düzenlendi.

Her Kadına Doğum Yardımı!

Devlet tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olarak karşımıza çıkan doğum yardımının kapsamı genişletildi. Hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hem de Mavi Kart’lı vatandaşlara sunulan bu yardım, canlı doğum yapan anneye ödenmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan doğum parası yardımı annenin doğum sayısına göre farklı tutarlarda yapılmaktadır. Annenin vefat etmesi durumunda başvuru dahilinde babalara da yapılacak olan bu yardım modeli sonucunda ilk çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL, 3 ve üstü çocuğa 600 TL olarak belirlenmiştir.

Eşi Vefat Etmiş Kadına Devletten Nakdi Yardım!

Nikahlı eşini kaybetmiş olan ve hane için sigortalı bir bireye sahip olmayan kadınlara, devlet tarafından 500 TL tutarında nakdi yardım yapılmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına T.C. kimlik kartları ile yapılan yardım başvurularının olumlu değerlendirilmesi, 2 ayda bir yatan düzenli bir gelire sahip olunmasını sağlamaktadır.

Devletten Öksüz ve Yetimlere Yardım Eli!

Ebeveynlerinden birini ya da her ikisini kaybetmiş olan öksüz ve yetim çocuklara, devlet tarafından düzenli olarak nakdi yardım yapılmaktadır. Hayatta olan ebeveyn ya da çocuğa bakmak ile yükümlü olan kişiler tarafından yapılan başvuruların olum değerlendirilmesi sonucunda 2 ayda bir 300 TL tutarında yardım parası verilmektedir.