EkonomiGündem

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili yeni zam açıklaması: Bu geceden itibaren uygulanacak!

Akaryakıt fiyatları sürücülerin cebini yakıyor. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son 1 ayda üst üste gelen zamların ardından geçtiğimiz gün benzin ve motorine indirim gelmişti. Bu gelişmenin ardından bu kez yine zam gündeme geldi. Motorine bu geceden itibaren büyük bir zam bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, indirimlerin ardından motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 96 kuruş zam bekleniyor.

ZAMLARI DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

Zamları duyuran EPGİS ile EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz arasında yaşanan polemik sonrası EPGİS zamları duyurmama kararı almıştı.

YÖNÜNÜ YUKARI ÇEVİRDİ

Petrol piyasası fiyatların oynaklık gösterdiği üçüncü haftayı kapatmaya hazırlanırken, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinde ilerleme sağlanamamasının ardından fiyatlar yönünü yukarı çevirdi.

Görüşmelerde ilerleme kaydedilememesi, daha ağır yaptırımlar uygulanabileceği ve petrol arzındaki sorunların devam edeceği endişelerini artırdı.

Brent petrolün en yakın vadeli varil fiyatının dün yaklaşık yüzde 9 yükselmesinin ardından bugün yüzde 2.6 artarak 109.30 dolara yükseldi.