Ekonomi

Cüzdanında Akbank kartı olanların dikkatine: Bunları yapmazsanız, paranız sıfırlanacak! Acele edin!

Sene başından itibaren geliştirmiş olduğu emekli kampanyaları ve diğer kategori kampanyaları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran özel bankalardan biri olan Akbank, yeni dönemde tüm Akbank’lıları ilgilendiren flaş bir açıklamaya imza attı.

Akbank’ın resmi internet sitesinde yayınlanmış olan duyuruya göre ilgili şartları sağlamayan her Akbank’lının, banka bünyesinde bulunan birikimleri Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne aktarılacak.

Akbank’tan Endişelendiren Duyuru!

Türkiye genelinde yüzlerce şubeye ve milyonlarca müşteriye sahip olan Akbank, tüm müşterilerini yakından ilgilendiren yeni bir açıklamaya imza attı. Kampanya haberi vermesine alışık olunan banka, bu kez hali hazırda banka bünyesinde yatırımı bulunan eski müşterileri için uyarı niteliğinde bir metin yayınladı.

Akbank yönetimi tarafından bildirilmiş olan duyuruya göre 27 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmış olan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği’nin 24’üncü maddesi gereğince, banka bünyesinde birikim hesabı olan ancak ilgili hesapta 10 yıldır herhangi bir işlem yapmamış olan tüm müşterilerin, ana paraları ve yatırımdan kaynaklı elde ettikleri getirileri, Yatırımcı Tazmin Merkezi’nin bünyesine aktarılacak!

“Listeleri Kontrol Edin” Çağrısı!

Akbank’ın resmi internet sitesi aracılığı ile yayınlanmış olan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği’ni kapsayan duyuruya göre 10 yıldır bankada bulunan yatırım hesabında işlem yapmamış olan vatandaşlara uygulanacak olan yaptırım kararı, vatandaşları harekete geçirdi.

Akbank’ın söz konusu duyurusu kapsamında olup olmadığını merak eden vatandaşlar, ilgili bilgilere nasıl ulaşacaklarını araştırmaya başladılar. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan banka, 10 yıldır hesap işlemi yapmamış olan vatandaşlara yönelik isim listesinin yayınlandığını ve bu listelerin kontrol edilmesi gerektiğini bildirdi.

İtiraz Dilekçesi Hazırlanacak!

10 yıldır hesabında işlem yapmamış olan vatandaşların, yatırımlarını kaybetmemeleri amacı ile itiraz dilekçesi aracılığı ile banka şubelerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.