Gündem

Ukrayna istihbaratı duyurdu: Suikast ekibi Zelenskiy’i öldürmek için Ukrayna’ya girdi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 26. gün de geride kalmak üzere. Yaklaşık bir aydır devam eden savaştan, müzakereler sonucu barışçıl bir çözüm çıkması beklenirken, gündeme bir kez daha suikast girişimleri ile ilgili haberler gelmeye başladı. Ukrayna istihbaratı tarafından gelen açıklamalarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, başarısız olan 3 suikast girişiminden sonra aralarında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin de olduğu 3 kişi için bizzat talimat verdiğini açıkladı. Ukrayna’dan gelen açıklamalarda yer alan iddialara göre suikast için görevlendirilen Wagner grubu Ukrayna’ya sızdı. Savaşın ilk gününden itibaren Putin’in ilk hedefinin Zelenskiy olduğu ve onu öldürerek ya da devirerek, yerine Rusya yanlısı bir lider koymak istediği iddiaları gündeme geliyor.

Suikast Ekibi Ukrayna’ya Girdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir numaralı hedefinin, savaşın başından bu yana Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy olduğu ve Putin’in, Zelenskiy’yi öldürerek ya da devirerek yerine Rus yanlısı bir lider geçirmek istediği söylemleri ve iddiaları gündeme geliyordu. Gündeme gelen iddiaları doğrulayan Ukrayna lideri Zelenskiy, daha önce konuya ilişkin olarak “Düşmanın bir numaralı hedefi benim. İkinci hedefi ise ailem” açıklamasında bulunmuştu. Suikast girişimlerine ilişkin olarak, İngiliz Telegraph Gzetesi’nde yer alan habere göre Rusya planlarından hala vazgeçmedi. Habere göre Ukrayna istihbarat hattı, Wagner grubu suikast ekibinin Zelenskiy’yi öldürmek için Ukrayna’ya girdiğini açıkladı.

Putin’in Hedefindeki 3 İsim

Ukrayna istihbaratından gelen açıklamaları göre Putin’in öldürülmesi için talimat verdiği isimler arasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Zelenskiy’nin sağ kolu olarak da bilinen Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal ve Ukrayna Genelkurmay Başkanı Andriy Yermak isimleri yer alıyor. Wagner grubunun 6 bin kişilik bir savaşçı grup olduğu tahmin edilirken, bu grup uluslararası basında “Putin’in özel ordusu” olarak da anılıyor. Wagner grubu daha önce Libya, Suriye ve Sudan’da da savaşmıştı.