Gündem

Bakan Nureddin Nebati’den tepki çeken bir açıklama daha: Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok

Geçtiğimiz hafta Fransa’da yabancı yatırımcılar ile bir araya gelen ve buradaki etkinlikte dile getirdiği “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var, rahat olun” sözleri ile tepki çeken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün ise yaptığı açıklamalarında “Yatırımcılar Türkiye’ye gelsin diye koşacağız” sözlerini dile getirmişti. Bakan Nebati, son dönemlerde dikkat çeken açıklamalarına bir yenisini daha ekledi ve “Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun” dedi. Nebati ayrıca açıklamalarında Türkiye’ye yatırımın geldiğini ve gelmeye de devam edeceğini ifade etti.

Bakan Nebati’den Dikkat Çeken Yeni Açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son dönemlerde dile getirdiği açıklamalarıyla ve yorumlarıyla tepkilerin hedefinde kalıyor. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Nebati, bu açıklamalara bir yenisini daha ekledi. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Nebati, bu kez de “Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun” sözlerini dile getirdi.

“Türk Lirası En Düşük Durumda, Daha İneceği Bir Yer Yok”

Bakan Nebati, kur korumalı mevduat sistemi ile ilgili gelen soruya karşılık, Rusya – Ukrayna savaşına rağmen Türk Lirası’na güvenin arttığını ifade etti. Nebati açıklamalarında “Dünyadaki oynaklık tabi Türkiye’ye de yansıyor. Avro dolar paritesine bakın orada da görürsünüz. İniş çıkışlar oluyor. Kur korumalı mevduat hesabı devam edecek. Çünkü bir yıllıktı, bir yılın sonunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yıl daha uzatma yetkisi var. 23 Mart’tan itibaren üç ay doluyor, çıkışların olup olmayacağını göreceğiz. Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazine’ye etkisi de çok düşük. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun” dedi.