Gündem

Ukrayna istihbarat hattından çarpıcı iddia: Sağlık durumu kötüleşen Putin’in yerine “işkenceci KGB ajanı” geçecek

Rusya – Ukrayna savaşında 27. güne girildi. Devam eden savaşta, dün Ukrayna istihbarat hattından gelen açıklamalarda, Vladimir Putin’in emri ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’yi öldürmekle görevli olan suikast ekibinin Ukrayna’ya giriş yaptığı bilgisi verilmişti. Savaşın 27. gününde Ukrayna istihbarat hattından uluslararası medyada ses getiren bir açıklama daha geldi. Gelen açıklamalarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin2in sağlık durumunun gün geçtikçe kötüye gittiği belirtildi ve Putin’in görevden alınması halinde yerine yine eski bir KGB ajanı olan ve KGB’nin güncel hali FSB’yi yöneten 70 yaşındaki Alexander Bortnikov’un geçeceği iddia edildi. Putin’in yerine geçeceği iddia edilen Bortnikov “işkenceci” olarak da tanınıyor.

Putin’in Yerine Bornikov’un Geçeceği İddiaları

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 27. güne girildi ve savaş devam ediyor. Dün Ukrayna lideri Zelenskiy’yi öldürmek üzere Putin’in suikast ekibinin Ukrayna’ya girdiğini duyuran Ukrayna istihbarat hattı, bu kez de Vladimir Putin ile ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu. Ukrayna istihbarat hattından gelen açıklamada, son dönemlerde gündeme gelen Putin’in sağlık durumuna ilişkin söylemler yer aldı. Açıklamada Putin’in sağlık durumunun kötüye gittiği belirtilirken, yerine “işkenceci” olarak da tanınan FSB yöneticisi ve eski KGB ajanı Alexander Bortnikov’un geçeceği iddia edildi.

Eski Bir Rus Ajanını Zehirleyerek Öldürdüğü İddia Ediliyor

İngiliz medyasında yer alan habere göre sağlık durumu kötüleşen Putin’in yerine eski KGB ajanı ve KGB’nin yeni hali olan FSB’nin yöneticisi 70 yaşındaki “işkenceci” Bortnikov geçecek. Söz konusu haberde Bortnikov’un Avrupa’da birçok bağlantısı olduğu ve hem Ukrayna’da hem de diğer ülkelerde ilişkilerinin olduğu belirtildi. Söz konusu haberde öte yandan Bortnikov’un, İngiltere’ye sığınan Rus ajanı Alexander Litvienko’yu da zehirleyerek öldürdüğü iddiaları yer aldı. Bortnikov’un Stalin yanlısı olduğu biliniyor ve kendisi 2017’de Rusya’daki akademisyenlerin tepkisini çekmişti.