Gündem

Kremlin yandaşı gazetede skandal hata! Savaşta kaç Rus askerinin öldüğü bilgisi paylaşıldı, haber anında siteden kaldırıldı

Rusya – Ukrayna savaşı 27. gününde devam ederken, bölgeden kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna istihbarat hattından gelen açıklamalarda, sağlık durumu kötüye giden Vladimir Putin’in yerine eski KGB ajanı Alexander Bortnikov’un geçeceği iddiaları yer almıştı. Bu açıklamalarla birlikte kritik bir gelişme daha yaşandı. Kremlin’e yakınlığı ile bilinen bir gazetede, Rus ordusunun kaç asker kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşın sona ermesini tartışmak üzere Vladimir Putin ile “herhangi bir formatta” bir araya gelebileceğini dile getirirken, Ukrayna kaynaklarında Rus ordusunun bu savaş için ortalama 3 günlük mühimmat ve gıda malzemesinin kaldığını açıkladı.

Kremlin Yandaşı Gazete Büyük Hata Yaptı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta çatışmalar ve bombardımanlar devam ederken, savaşta kritik bir gelişme yaşandı. Savaşın 27. gününde Rus basını büyük bir hata yaptı ve Rus ordusunun kayıplarına ilişkin bilgiler paylaştı. Kremlin’e yakınlığı ile bilinen ve hatta “yandaş” olarak tanımlanan Komsomolskaya Pravda gazetesi, Rus ordusunun Ukrayna savaşında kaç asker kaybettiğini yazdı. Rus gazetesinde servis edilen bu haber öncesine kadar Rusya’nın savaş öncesi belirlediği stratejik hedeflerin gerisinde kaldığı iddiaları gündeme geliyordu. Uluslararası basında, asker kaybı haberinin bu iddiaları doğrular nitelikte olduğu söylemleri yer aldı.

Rus Gazetesi Asker Kaybını Yazdı, Sonra Haberi Kaldırdı

Kremlin’e yakınlığı ile bilinen Komsomolskaya Pravada gazetesinin internet sayfasında yer alan haberde, Rus ordusunun savaştaki asker kaybına ilişkin bilgiler paylaşıldı. İngiliz medyasından Daily Mail gazetesinin haberine göre Komsomolskaya Pravada gazetesi, savaşta 9 bin 861 Rus askerinin öldüğünü ve 16 bin 153 Rus askerinin de yaralandığını yazdı. Ancak bu bilgilerin paylaşıldığı haber çok kısa bir süre içinde siteden kaldırıldı. Öte yandan Ukrayna kaynakları, 6 generalini kaybettiğini iddia ettiği Rus ordusunun savaşta 14 binden fazla askerini kaybettiğini öne sürüyor.