Ekonomi

Piyasa uzmanından yükselen döviz kurlarına karşı kritik uyarı: 15 TL’ye yükselirse…

2021 yılının kasım ayından itibaren yükseliş trendine giren dolar kuru, aralık ayına gelindiğinde kendi tarihinin rekor seviyesini görmüş ve beraberinde diğer döviz kurlarının ve altın fiyatlarının da artmasına sebep olmuştu. O dönem içerisinde Merkez Bankası’nın piyasa müdahaleleri ve hükümet kararları ekonomi modelleri işe yaramış, döviz kurlarına ani bir gerileme yaşatılmıştı.

Yeni yıla girilmesinden bu yana sabit fiyatlardan işlem gören döviz kurları ve altın piyasası, yaklaşık olarak bir ay önce başlayan Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz kararının baskısı ile tekrar yükseliş göstermeye başladı. Bu noktada yeni dönem piyasa hareketlerine karşın yorumlarını güncellemek durumunda kalan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kuruna ve enflasyona dair kritik uyarılarda bulundu.

“Piyasalara Geçicisi Süreli Bir Sakinlik Hâkim!”

Savaşın başladığı andan itibaren altının savaş ortamlarını sevdiğini ancak bu kaotik durumun her şeye gebe olduğunu söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan müzakere sürecinin geçici bir sakinlik sağlayacağını ifade etti. Müzakere sürecinde yaşanacak olan olası bir olumsuz durumun piyasaları ani yükselişlere iteceğini belirten İslam Memiş, bu sürecin 2 hafta sonra başlayabileceğini öngördüğünü dile getirdi.

Enflasyon Ne Olacak?

Yeni dönemde diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de ekonomi alanında gözlenen en büyük problem, enflasyon olarak karşımıza çıkıyor. Konuya ilişkin öngörülerini paylaşan Uzman İslam Memiş, şu an 14,82 seviyelerinden işlem gören doların 15 TL seviyesinin üzerine atak yapması durumunda enflasyon oranının iyice yükseleceğini iddia etti.

“Merkez Bankası Faiz Artırım Kararı Verebilir!”

Yeni hafta içerisinde merkez başkanlarının toplantıları olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, bir sonraki ay için faiz artırımına gidilebileceğine dikkat çekti.