Ekonomi

Devlet, ay sonuna kadar binlerce lirayı ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatıracağını açıkladı! Kimlik kartı olan herkes, yardımlardan yararlanabilecek! Devlet destekleri 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her yıl, ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaşa mağduriyet yaşadıkları kategorilere bağlı olarak farklı tutarlarda nakit desteğinde bulunmaktadır. Girmiş olduğumuz yeni dönemde de vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam eden devlet kurumu, açıklanan mali verilerden sonra yardım miktarlarını güncelledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan bazı sosyal yardım modelleri ve modellere bağlı olarak değişiklik gösteren yardım tutarları aşağıda belirtilmiştir. İlgili yardım modelinin kapsamına dahil olan her vatandaş, söz konusu nakit yardımından yararlanabilir.

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Devlet Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olan muhtaç asker aileleri nakdi yardımı, oğlu askerde olan ve geçimini sağlayacak bir işte çalışamayan ailelere ulaştırılmaktadır.

Bakanlık tarafından geliştirilmiş olan bu yardım modelinin tutarı, 500 TL olarak belirlenmiştir. Yardım parası, 2 ayda bir olacak şekilde ailelere ulaştırılmaktadır.

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Devlet Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan bir diğer sosyal yardım modeli olan eşi vefat etmiş kadına nakdi yardım kategorisi, nikahlı işini kaybetmiş ve aile içerisinde sigortalı çalışan bir kişiye sahip olmayan kadınlara ulaştırılmaktadır.

Bakanlık tarafından geliştirilmiş olan bu yardım modelinin tutarı, 500 TL olarak belirlenmiştir. Yardım parası, 2 ayda bir olacak şekilde kadınlara ulaştırılmaktadır.

Terörden Zarar Görenlere Yönelik Devlet Yardımı

Bakanlığın geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden biri olan terör zararı yardımı, terör bölgelerinde yaşayan ve terör ortamından zarar görmüş olan kişilere ulaştırılmaktadır. Bu yardım kişi başına değil, hane başına ödenmektedir. Güncellenen yardım tutarı, 1.200 TL’dir.