Ekonomi

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Uzun et fiyatına gelen zammı değerlendirdi: Uzun kuyruklar oluşuyordu, fiyatları artırdık

Son dönemlerde Türkiye’nin en yoğun gündem maddeleri arasında zamlar yer alıyor. Yükselen enflasyonun etkisi ile üst üste gelen zamlar temel gıda ürünlerinden market ürünlerine, akaryakıttan enerji fiyatlarına kadar her alana yansıdı. Vatandaşın gündemine yükselen fiyatlar ve hayat pahalılığı yer alırken, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun’dan tepki çeken ilginç bir açıklama geldi. Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına %48 oranda zam yapıldığını duyurdu ve zamlı fiyatlar, Et ve Süt Kurumu’nun internet sitesinde de yayınlandı. Zamlar sonrası Osman Uzun yaptığı açıklamada “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyat artırdık” dedi.

“Uzun Kuyruklar Oluşuyordu, Fiyatları Artırdık”

Türkiye’nin gündeminde ürün ve hizmetlere peş peşe gelen zamlar yer alırken, et fiyatlarına da yüksek oranlı zamlar yansıdı. Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarına %48 oranda zam yaptığını duyurdu ve zamlı fiyat listesi kurumun internet sayfasında da yer aldı. Gelen zamların ardından 1 kilogram kıymanın fiyatı 56 TL’den 83 TL’ye, 1 kilogram kuşbaşının fiyatı da 62,50 TL’den 92 TL’ye yükseldi. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Dünya Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda, zamlara ilişkin konuştu.

Uzun söz konusu açıklamasında “Bizim fiyatlar çok düşüktü, piyasanın yüzde 66 daha altında bir fiyatımız vardı. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık. Ama yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var. Karkas etin fiyatı 80 lira olmuş. Bizim 56 liradan satmamız zaten mümkün değildi” dedi.

“Alım Fiyatlarında da Bir Artış Yapmamız Gerekiyor”

Uzun konuya ilişkin açıklamalarında, “Alım fiyatında da bir artış yapmamız gerekiyor. Bunun için çalışmalar yaptık. Hem sayın bakanımıza sunduk gem de Fiyat İstikrar Komitesi’ne sunduk. Oradan çıkan karara göre alım fiyatında da artış olacak. Biz de zaten ihtiyacımız olan eti piyasadan kesilmiş et olarak alıyoruz. Bu konuda dijital/elektronik bir ihale açıyoruz. Kilosunu 78 – 79 liradan et alıyoruz” dedi.