Ekonomi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın için alım fırsatlarını duyurdu: O fiyatlar yatırım fırsatı olarak değerlendirilebilir!

Döviz kurlarına ve altın piyasalarına ilişkin yaptığı tespitler ile adından sıkça söz ettiren piyasa uzmanlarından biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya ve Ukrayna ülkeleri arasında yürütülen müzakere süreci ile birlikte düşüş eğilimi gösteren piyasaları değerlendirdi.

Uzman İslam Memiş bir süredir savaş ve FED faiz kararı baskısı sebebi ile yükseliş trendine giren piyasaların, müzakere sürecinin ılıman bir ortamda yürütülmesinin ardından ufak ufak düşüşe geçen döviz kurlarına ve altın fiyatlarına ilişkin, yatırımcılara uyarılarda bulundu. Ayrıca Uzman Memiş, bu düşüş trendinin kısa süreli bir süreci kapsadığına da dikkat çekti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Dolar Yatırımcılarına Seslendi!

Geçtiğimiz yıl 18 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, Türk Lirası’nın sert bir şekilde değer kaybı yaşamasına sebep olmuştu. Yapılan piyasa müdahaleleri ile ani bir şekilde gerileyen döviz kurları, yeni dönemde siyasi faktörler ve FED faiz kararı gibi faktörler çerçevesinde tekrar yükselişe geçti.

Ocak ayından itibaren 13 TL seviyesine sabitlenen dolar kuru, piyasalara etki eden olayların ortaya çıkması ile 15 TL seviyesine dayandı. Bir süredir yürütülen müzakere sürecinin ılıman bir çerçevede sürüyor olması, dolar kurunun hareketlerini tekrar aşağı yöne çevirdi. Bu kapsamda dolar yatırımcılarına seslenen Uzman Memiş, 13,80- 14,80 TL aralığının alım için 14,80 TL ve üzeri seviyelerin ise satış için bir fırsat olduğunu vurguladı.

“TL’si Olan Altın Almasın!”

Yaptığı piyasa değerlendirmelerinde altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlara da seslenen Uzman Memiş, bu süreçte TL cinsinden birikimi olan vatandaşların altın almaması gerektiğini belirtti.

Güncel Altın ve Dolar Fiyatları

Haberin yazıldığı saat itibari ile dolar ve gram altın fiyatları şu şekilde:

  • Gram altın: 920,40 TL
  • Dolar: 14,8390 TL