Gündem

DEVA Partisi lideri Babacan, Erdoğan ve Bahçeli’ye yüklendi: Muhalefete düştüklerinde bunu destekleyecekler

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Flash TV’de Orhan Uğuroğlu’nun sunduğu Serbest Bölge programına konuk oldu ve burada Türkiye gündemini değerlendirdi. Programdaki açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve MHP lideri Bahçeli’ye seslenen Ali Babacan, “Kendileri Şubat 2021’de ‘yeni anayasa’ diyorlardı. Sayın Bahçeli ‘Yeni anayasayı yazmaya başladık’ diyordu. Topu topu iki partisiniz. Ortaya bir şey koyun. Biz sapasağlam parlamenter sistemi altı partili mutabakatla ortaya koyduk. Muhalefete düştükleri an bunu destekleyecekler” sözlerini dile getirdi. Ali Babacan açıklamalarında ayrıca seçim gününe de değindi.

Ali Babacan, Erdoğan ve Bahçeli’yi Eleştirdi

Flash TV’de Orhan Uğuroğlu’nun sunduğu Serbest Bölge programına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, burada Türkiye gündemine ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Ali Babacan, açıklamalarında “Seçim günü geldiğinde kimin az oy alacağını, kimin çok oy alacağını halk belirleyecek. Öncelikle MHP, arkasından da AK Parti şu anda hazırlamış olduğu tuzağa kendisi düşecek. 2018 seçim sonucuna göre bilgisayarda bir manipülasyon yapıp ‘Kural farklı olsaydı şu kadar fazla vekil çıkartacaktık, kuralı değiştirelim’ çabası beyhude” dedi.

“Muhalefete Düştükleri An Bunu Destekleyecekler”

Açıklamalarında 6 partili mutabakata değinen Ali Babacan “Sayın Erdoğan ‘Yuvarlak masadan bir şey çıkmaz’ demiyor muydu? Çıktı işte, biz çıkarttık. Kendileri Şubat 2021’de ‘yeni anayasa’ diyorlardı. Sayın Bahçeli ‘Yeni anayasayı yazmaya başladık’ diyordu. Topu topu iki partisiniz. Bitirin haydi, ortaya bir şey koyun. Biz sapasağlam parlamenter sistemi altı partili mutabakatla ortaya koyduk. Muhalefete düştükleri an bunu destekleyecekler” dedi.

“Partiler Arası İşbirliğini Şart Görüyoruz”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 50 + 1 gerektiğini hatırlatan Babacan, anayasayı değiştirmek için de en az 360 milletvekili gerektiğini hatırlattı. Babacan açıklamasında “İktidar partisi bile yanına ortak almadan seçim kazanamıyor. Mevcut sistem partileri işbirliğine zorluyor. Seçimi kazanırsak, partiler arası işbirliğini ülkemizin geleceği için şart görüyoruz” dedi.