Ekonomi

Altın fiyatları dalgalı seyrini sürdürüyor! Uzman ekonomistten çarpıcı açıklamalar geldi!

Döviz kurlarının ve altın piyasasının çeşitli siyasi gelişmeler çerçevesinde tekrar yükselişe geçmişi, ons altın fiyatlarının 2020 Ağustos ayından bu yana ilk kez 2000 bin doların üzerine çıkmasına sebep oldu. Şu sıralar savaş halinde olan Rusya ve Ukrayna ülkeleri arasında ılıman bir müzakere sürecinin yaşanması ons altını her ne kadar 2 bin doların altına geriletmiş olsa da altın fiyatlarında ve döviz kurlarında hareketlilikler gözlenmeye devam ediyor.

Geride bıraktığımız yılın son haftalarından bu yana ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler çerçevesinde ortaya çıkan kritik durumlar, vatandaşların uzman görüşlerine başvurusuna yol açmıştı. Bu kapsamda yaptığı piyasa değerlendirmeleri ile en çok takip edilen uzmanlardan biri Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş oldu.

Uzman İslam Memiş, savaş ortamında yükselişe geçen piyasalara dair yeni yorumlara yayınlarken, altın yatırımcılarına da çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Ons Altın Düşecek Mi?

Yükselen ons altın fiyatının yakın zamanda gerilemesine ilişkin yorumlarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altının şu günlerde 1900- 1950 dolar aralığında seyrettiğine dikkat çekti. Uzman Memiş, yakın zamanda ons altının biraz daha gerileceğini ve 1980 dolar seviyesinin ons altın için destek noktası olacağını belirtti.

“Gerileme Kısa Süreli Olacak!”

Piyasalara dair yorumlar yapmaya devam eden Uzman İslam Memiş, şu an da ons altında görülen gerilemenin kısa süreli olacağını ve savaş ortamında gözlenen en ufak bir değişiklikte tekrar yükselişe geçeceğini öngördüğünü dile getirdi.

TL Birikimi Olanlar Ne Yapmalı?

Türk Lirası cinsinden birikimi olanlara ilişkin tavsiyelerde bulunan Uzman İslam Memiş, savaş ortamlarının belirsiz olduğunu, piyasalarda her an her şeyin yaşanabileceğini, bu neden ile de TL cinsinden birikimi olanların bu sırada biraz daha sabırlı olmaları gerektiğini ifade etti.