Ekonomi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: İktidara gelirsek asgari ücrete, memur ve emekliye yüzde 100 zam yapacağız

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçim vaatlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İktidara geldiklerinde denk bütçe oluşturacaklarını dile getiren Fatih Erbakan, “Hiçbir kamu kurumu, bakanlık, belediye, gelirinden daha fazla gidere sahip olamayacak” dedi. Fatih Erbakan, öte yandan iktidara gelmeleri halinde memur ve emekliye yüzde 100 zam yapacaklarını da ifade etti. Yeniden Refah Partisi’nin sandık baş müşahitleri ile olan toplantısı için Iğdır’a giden Erbakan ayrıca şehir merkezinde ve Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde esnaf ziyaretlerinde de bulundu. Erbakan, esnaf ziyaretleri sonrasında partisinin Iğdır İl Başkanlığı’nda basın mensuplarının karşısına çıktı.

Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan’ın Açıklamaları

Iğdır’da partisinin sandık baş müşahitleri ile bir toplantı gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Iğdır şehir merkezinde ve Tuzluca ilçesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri sonrasında, Yeniden Refah Partisi Iğdır İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Erbakan, ziyaretin olumlu geçtiğini belirtti ve “Iğdır’da hem Anadolu Buluşmaları programlarımız kapsamında esnaf ve halkımızla buluştuk hem de sandık baş müşahitleri toplantımızı gerçekleştirdik. Gayretli teşkilatlarımızın fedakar çalışmaları, davamızın bereketi, Allah’ın izni, yardımıyla ve milletimizin ferasetiyle inşallah Milli görüş iktidara gelecek” dedi.

“Memur ve Emekliye Yüzde 100 Zam”

Yeniden Refah Partisi’nin iktidara gelmesi halinde yapacaklarını da dile getiren Fatih Erbakan, denk bütçe oluşturacaklarını ve hiçbir kurumun gelirinden fazla giderinin olmayacağını ifade etti. Fatih Erbakan açıklamasında “Bir senede 15 adımda 150 milyar dolar kaynak nasıl bulunacak, bunun kitabını teknik ve bilimsel olarak ortaya koyduk…” dedi. Erbakan öte yandan açıklamalarında “Takip eden senelerde mutlaka gerçek enflasyonun 10 puan üzerinde maaş zamları yapılacak. Dar gelirli milyonlar açlıktan, fakirlikten kurtarılacak” dedi.