Ekonomi

Brent petrol fiyatlarına, hedge fon yöneticisi tahmini: O tarihte 250 dolara kadar yükselecek!

Rusya ve Ukrayna ülkeleri uzun bir süredir önemli bir gerginliğin içerisinde yer alıyorlardı. Son zamanlarda Ukrayna’ya yaptığı psikolojik baskılar ile savaşın çıkacağına dair sinyaller vermiş olan Rus hükümeti, yaklaşık olarak iki ay önce Ukrayna sınırlarında konumlandırdığı askeri ordusunu sınırdan çekme kararı almıştı. Rus hükümetinin verdiği geri çekilme kararı başta Ukrayna olmak üzere tüm dünya ülkelerinin rahat bir nefes almasını sağlamışken, Rusya bu hamlesinin bir blöf olduğunu kısa süre içerisinde belli etti.

Bir ayı aşkın süredir Ukrayna sınırları içerisinde konumlanan Rus askerleri, iki ülkenin sahip olduğu emtia ürünlerinde fiyat artışlarının yaşanmasına sebep oldu. Tüm küresel piyasaları direkt olarak etkileyen bu durum, brent petrol fiyatının son yılların en yüksek seviyesini görmesine yol açtı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan petrol sektörünün tanınan yüzü hedge fon yöneticisi Pierre Andurand, tarih vererek brent petrol fiyatının 250 dolara erişeceği güne dikkat çekti.

İsviçre’de Emtia Zirvesi Düzenlendi!

Geçtiğimiz günlerde İsviçre’nin Lozan kentinde Emtia Zirvesi düzenlendi. Financial tarafından düzenlenmiş olan Emtia Zirvesi’nde son zamanlarda Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte yükselişe geçen emtia fiyatları ve diğer konu başlıkları ele alındı. Zirvede açıklamalarda bulunan uzman isimler, brent petrol fiyatına ve Rusya’nın Avrupa’ya petrol arzına dair tespitlerde bulundular.

“Normal Faaliyetlere Kısa Zaman İçerisinde Dönemeyeceğiz!”

Financial Times’ın İsviçre- Lozan’da düzenlediği Emtia Zirvesi’ne konuşma yapan hedge fon yöneticisi Pierre Andurand, Rusya- Ukrayna savaşından sonra artan emtia fiyatlarının normal piyasa faaliyetlerine dönülmesine engel olacağını ifade etti. “Normal faaliyetlere kısa zaman içerisinde dönemeyeceğiz” açıklamasında bulunan Andurand, durumun vahimliğine dikkat çekti.

“Avrupa Arzı Azalacak, Petrol Fiyatı Artacak!”

Savaşın Avrupa’ya arzı tamamen sonlandıracağını düşündüğünü ifade eden Andurand, yıl sonunda brent petrolün 250 dolara kadar yükseleceğini öngördüğünü ifade etti.