Gündem

Ünlü hacker grubu Anonymous, Rusya Merkez Bankası’nı hackledi! Vladimir Putin’e tehdit mesajı yayınlandı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlaması ile birlikte dünya genelinde Rusya’ya karşı kınamalar, tepkiler, eleştiriler ve yaptırım kararları gelmeye başladı. Rusya’ya yönelik bu tepkilerden biri de dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous’tan geldi. Ünlü hacker grubu, Rusya Merkez Bankası’nı hackledi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir de mesaj gönderdi. Anonymous, söz konusu mesajında “Vladimir Putin, hiçbir sır güvende değildir. Her yerdeyiz. Sarayındayız. Yemek yediğin yerdeyiz, masanızdayız. Uyuduğunuz odadayız” ifadelerini kullandı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlaması ile birlikte Anonymous hacker grubu Ukrayna’ya destek için girişimlerine başlamıştı.

Anonymous 35 Binden Fazla Belgeyi Yayınlamaya Başladı

Ukrayna’ya destek veren Anonymous hacker grubu bu kez de Rusya Merkez Bankası’nı hackledi. Hackleme sonrası görüntülü bir mesaj yayınlayan hacker grubu, 35 binden fazla belgeyi paylaşmaya başladı ve bu belgeler arasında bazı gizli anlaşmalar da yer alıyor. Anonympus tarafından yapılan açıklamada bu belgelerin olduğu dosyanın boyutunun 28 gigabayt olduğu belirtildi. Grup, internet siteleri üzerinden erişime açmaya başladıkları bu dosyalarda çok önemli belgelerin de olduğunu duyurdu.

Anonymous Hacker Grubundan Putin’e Çok Sert Mesaj

Belgeleri yayınlamaya başlayan hacker grubu, Vladimir Putin’e de çok sert mesajlar gönderdi. Rusya Merkez Bankasını hackleyen grup “Selam dünya vatandaşları. Putin, Rus halkını yıllardır açlığa sürüklüyor. Putin medyayı durdurdu ve muhalifleri cezalandırdı. O, Kremlin’in odalarında eğlenirken, Rusya halkı ekonomik olarak acı çekti. Vladimir Putin bir yalancı, bir diktatör, bir savaş suçlusu ve bir çocuk katilidir. Putin ve oligark arkadaşları, silah tüccarlarıyla birlikte dünyayı felakete sürüklüyor. Ukrayna’da Putin’in emriyle binlerce sivil ve masum insan öldürüldü.

Yüz binlerce Ukraynalı yerinden edildi. Hastaneler, okullar ve sığınaklar bombalandı. Çocuklar ailelerin, aileler çocuklarını kaybetti. Vladimir Putin Nijerya’da, Şili’de, Nikaragua’da diktatörlere ne yaptığımızı hatırla. İsrail’i, ABD’yi, Avrupa’yı, Mastercard’ı SARS’ı ve diğer tüm savaş destekçilerini nasıl cezalandırdığımızı hatırla” mesajını yayınladı.