Gündem

Zelenskiy Müslüman ülkelere seslendi: Ukraynalı Müslümanlar Ramazan ayında savaşmak zorunda kalacak

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlamasından sonra Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sık sık diplomasi yoluyla savaşı durdurmaya yönelik açıklamalarda bulundu. Ancak Rus askeri birlikleri bu açıklamalara rağmen henüz geri çekilmedi. Zelenskiy, savaşın 31. gününde benzer bir adım daha atarak, bu kez de Müslümanlara seslendi. Ukrayna lideri Zelenskiy, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Doğa Forumu’nda yaptığı konuşmada “Ukraynalı Müslümanlar, Ramazan ayında ellerinde silahlarla ülkelerini korumak zorunda kalacak” ifadelerine yer verdi. Zelenskiy, yaklaşmakta olan Ramazan ayına dikkat çekerken, dünyada çıkabilecek olan gıda krizine de vurgu yaptı.

Volodimir Zelenskiy’den Önemli Açıklamalar

Ukrayna’da devam eden savaşın 31. gününde, Katar’ın başkenti Doha’daki Doha Forumu’na video konferans ile katılan Volodimir Zelenskiy, burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zelenskiy konuşmasında “Sizlere bildiğiniz şekilde hitap etmek istiyorum: Essalamu Aleyküm. Bu kelimeler ‘Barış’ anlamına gelen temel değerlerdir ve şu an Ukrayna’da bunlar yok. Çünkü Rusya Ukrayna’yı işgal etmeye ve kendi kolonisi altına almaya karar verdi.

Eski imparatorluklar dönemindeki gibi gelip kendilerinin olmayanı aldılar. Rusya Ukrayna’dan 28 kat daha büyük ve dünyadaki en büyük ülkelerden biri. Ama bu onlara yetmiyor. Rus yönetimi bizim topraklarımızı alıp, insanlarımızı da işçi gibi kullanmak istiyor. Ancak 31 gündür Ukrayna kendisinden 28 kat daha büyük olan bir ülkeye karşı direniyor. Rusya Ukrayna’yı aldıktan sonra duracak mı?” sözlerini dile getirdi.

“Ukraynalı Müslümanlar Ramazan Ayında Savaşmak Zorunda Kalacak”

Zelenskiy açıklamalarında, Rus askerlerinin camileri ve Müslümanları hedef aldığını belirtti. Bir hafta sonra Ramazan ayının başladığını hatırlatan Zelenskiy, “Bu ayın önemini ve anlamını kimseye anlatmamıza gerek yok. Bütün dünya bunu biliyor ve saygı duyuyor. Ukraynalı Müslümanlar Ramazan ayında ellerinde silahlarla ülkelerini ve özgürlüklerini korumak zorunda kalacak. Bizler daha fazla birlikte çalışmalı ve Rusya’nın barışı istemesini sağlayarak Ramazan ayının gölgede kalmamasını sağlamalıyız.” dedi.