EkonomiGündem

Dolar kurunun geleceği seviyeye ilişkin çarpıcı tahmin açıklandı: Dolar yeniden şahlanacak! 1 Dolar 30 TL gelişmesi…

Geçtiğimiz aylarda 18 TL’yi görerek rekor kıran dolar kuru, Kur Korumalı Sistem’in devreye alınmasıyla birlikte 13 seviyelerinde gezinmeye başlamış; ardından Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gelişmeler dolara yeniden yansıyarak seviyeyi 14 liraya çıkarmıştı. Güncel olarak 15 bandına yaklaşarak 14,8 TL seviyesinde olan dolar için ise çarpıcı tahmin geçtiğimiz günlerde geldi! Dolara ilişkin isabetli tahminleriyle gündeme gelen ekonomist Selçuk Geçer ve Meriç Köyatası, doların yıl sonunda geleceği seviyeye ilişkin korkutan senaryoyu ortaya çıkardı.

Youtube üzerinden yaptıkları canlı yayında Geçer ve Köyatası, dolar kuruna ilişkin hem Nisan ayı hem de sene sonu beklentilerini açıkladı. Geçer ve Köyatası enflasyonun yüksek seyirde devam etmesi halinde dolar kurunun sene sonunda 29-30 TL bandında olacağını ifade etti.

NİSAN’DA 16 TL OLACAK

Dolar kurunun Nisanın ilk haftasında 16 TL’yi göreceği tahmininde bulunan Meriç Köyatası, “Ama burada durmayacak. 18 TL bandı mazide kalacak. Nisan’ın ilk haftasında ralli başlar diyorum mayısın ortasına kadar gider diyorum” tahmininde bulundu.

Dolar kuru için sene sonunda 29-30 TL olacağını iddia eden Meriç Köyatası, Selçuk Geçer’in de aynı tahmini yaptığını anımsatarak, “Yılbaşında yaptığımız tahminlerde yılsonu dolar kuru için 29-30 TL tahminimiz vardı. Ayrı ayrı hesaplayıp aynı sonucu almıştık” dedi.

İşte dolar/TL kuru adına kritik açıklamalar:

“Şimdi sen geçen gün dolar kurunu önce 15.80- 16 TL’lere gelir dedin. Daha sonra bunun duracağı yer 18’ler değil 22 TL’lerdir dedin.  Sonra ben de aldım elime kağıt kalemi enflasyon rakamlarına baktım. Martta dehşet bir gidişat var.”

“Benim bu gidişata göre nisanın ilk haftasında kurda gördüğüm nokta 16 TL. Ama burada durmayacak. 18 bandı mazide kalacak. Nisanın ilk haftasında ralli başlar diyorum mayısın ortasına kadar gider diyorum. Yılbaşında yaptığımız tahminlerde yıl sonu dolar kuru için 29-30 TL tahminimiz vardı. Ayrı ayrı hesaplayıp aynı sonucu almıştık.”