Arpa, buğday, çavdar, çay, zeytin eken çiftçilere müjde Tarım ve Orman Bakanlığı geri ödemesiz gübre ve mazot desteği veriyor! Çiftçi hibe
Tüm dünya ülkelerinde iklim krizinin olumsuz etkilerinin görülmeye başlaması, kuraklığa bağlı olarak tarım arazilerinde verimin düşmesine sebep oldu. Verimi düşen tarım arazileri, çiftçileri ve doğal olarak da ülke ekonomisini dara düşürdü. Buna karşılık Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı iklim krizi sebebi ile sahip olduğu tarım arazilerinin verimi düşen ve ürün miktarı azalan çiftçilere, ekilen ürünün cinsine göre dekar başı, geri ödemesiz nakit desteğinde bulunacağını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Kuraklık Destekleri 2022
Tarım ve Orman Bakanlığı, belli ürünleri eken çiftçiler için hem gübre hem de mazot desteğinde bulunacağını açıkladı. Geri ödemesiz olarak verilecek olan nakit destekleri için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmak şartı getirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gübre Destekleri
Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni dönemde geliştirmiş olduğu kuraklık desteği hizmetine bağlı olarak sağlayacağı gübre desteklerini şu şekilde açıkladı:
- Zeytin: 8 TL
- Yaş fındık ve çay: 8 TL
- Yem bitkileri ve kuru soğan: 8 TL
- Tane mısır: 8 TL
- Yağlık ayçiçeği: 8 TL
- Soya ve patates: 8 TL
- Aspir ve kanola: 8 TL
- Kuru fasulye, nohut ve mercimek: 8 TL
- Kütlü pamuk ve çeltik: 8 TL
- Yulaf, tritikale, çavdar, arpa ve buğday: 20 TL
Tarım ve Orman Bakanlığı Mazot Destekleri
Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni dönemde geliştirmiş olduğu kuraklık desteği hizmetine bağlı olarak sağlayacağı mazot desteklerini şu şekilde açıkladı:
- Zeytin: 17 TL
- Yaş fındık ve çay: 18 TL
- Yem bitkileri ve kuru soğan: 19 TL
- Tane mısır: 27 TL
- Yağlık ayçiçeği: 29 TL
- Soya ve patates: 30 TL
- Aspir ve kanola: 20 TL
- Kuru fasulye, nohut ve mercimek: 24 TL
- Kütlü pamuk ve çeltik: 68 TL
- Yulaf, tritikale, çavdar, arpa ve buğday: 22 TL