Ekonomi

Bankalarda hesapları olan vatandaşların dikkatine: İtiraz dilekçesi yazmayanların bakiyeleri sıfırlanacak! Bankacılık işlemleri

Günümüz gelişen teknolojisi ve dijitalleşen dünyası herkesin mutlaka en az bir bankada hesabı olmasına yol açmıştı. Maaş almak, gündelik ihtiyaçların karşılanabilmesi için kredi hizmetlerine başvurmak, kredi kartı kullanmak ya da buna benzer birçok hizmetten yararlanabilmek için herhangi bir bankanın vadeli ya da vadesiz hesaplarından birine sahip olmak gerekmektedir.

Milyonlarca insanın sahip olduğu banka hesapları, gündelik işlerin halledilmesini sağlamaktadır. Bu noktada vatandaşların bankacılık işlemlerinin sekteye uğramaması adına hem özel bankalar hem de kamu bankaları tarafından müşterilerine uyarı duyurusu yapılmıştır. Uyarıyı dikkate almayan ya da dikkate almakta geç kalan vatandaşların hesaplarında var olan bakiyeler sıfırlanmakta ve vatandaşlar daha sonra bu sıfırlanma işlemine yönelik bir itirazda bulunamamaktadırlar.

Vatandaşlara Önemli Duyuru!

Bankalarda hesapları bulunan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren duyuru, bankalar tarafından yapıldı. Hem kamu bankaları hem de özel bankalar 2015 yılında Resmî Gazete’de yayınlanmış olan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği’nin 24’üncü maddesine dayanarak, vadeli ve vadesiz hesaplarında 10 yıldır işlem yapmamış olan vatandaşların bakiyelerini sıfırlayacaklarını duyurdular.

Listeler Bankaların İnternet Sitelerinde Yayınlanıyor!

10 yıl boyunca vadeli ya da vadesiz hesaplarında herhangi bir işlem yapmamış olan vatandaşların bakiyelerinin sıfırlanacağının duyurulmasından sonra milyonlarca vatandaş ayağa kalktı. Bankaların ilgili listelerinde yer alıp almadıklarını merak eden vatandaşlar, bu bilgiye nasıl ulaşacaklarını araştırmaya başladılar.

Vatandaşların ilgili duyuruya dair yaptıkları araştırmalar, bankalar tarafından cevaplandı. Hem özel bankalar hem de kamu bankaları, hesapları tehdit altında olan vatandaşların isimlerinin yer aldığı listeleri web sitelerinde yayınlandığını ilan ettiler.

Listede İsmi Yer Alanlar Ne Yapacak?

Bankaların ilgili listelerinde ismi yer alan hesap sahiplerinin, konuya ilişkin bir itiraz dilekçesi yazarak banka şubelerine ulaştırmaları gerekmektedir. İtiraz dilekçesi olumlu değerlendirilen vatandaşların hesapları üzerinde ki sıfırlama tehditi ortadan kalkmaktadır.