Gündem

Milli Savunma Bakanlığı’ndan son dakika açıklaması geldi! Denizde ikinci kez mayın paniği yaşandı

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın, Rus savaş gemilerinin geçişini önlemek amacıyla Odessa yakınlarında Karadeniz’e yerleştirdiği mayınların koptuğu ve fırtınanın da etkisi ile İstanbul Boğazı’na doğru sürüklendiği bilgisi gündeme gelmişti. Bu açıklamaların ardından İstanbul Boğazı’nda önceki gün mayın paniği yaşandı. Yaşanan bu panik sonrası Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir flaş açıklama daha geldi. Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edildiği ve SAS timleri tarafından tespit edilen mayına müdahale edildiği duyuruldu. Bakanlık tarafından gelen açıklamada mayının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Önceki gün de Sarıyer’deki balıkçılar bir mayını tespit edip yetkililere ihbarda bulunmuştu. Hava Kuvvetleri İstihbarat Dairesi eski başkanı Gürsel Tokmakoğlu, “Bundan sonra böyle birkaç tane daha görülebilir” dedi.

Bakanlıktan Açıklamalar Geldi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “28 Mart 2022 günü sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkisine bölgede bulunan Sualtı Savunma (SAS) Timleri süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hale getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır” ifadeleri yer aldı. Bakanlık tarafından daha sonra gelen açıklamada ise “28 Mart 2022 tarihinde İğneada açıklarında tespit edilen mayın SAS Timleri tarafından etkisiz hale getirildi” ifadelerine yer verildi.

“Bizim Mayın Arama Gemilerimiz İyidir”

Konuya ilişkin olarak CNN Türk canlı yayınında son dakika açıklamalarında bulunan Hava Kuvvetleri İstihbarat Dairesi eski başkanı Gürsel Tokmakoğlu, bu mayınlardan birkaç tane daha görülebileceğini dile getirdi. Tokmakoğlu açıklamasında “Bundan sonraki işlerle ilgili olarak tedbirler alınıyor. Bölgede mayın arama gemisi var. Bizim mayın arama gemilerimizi iyidir ancak alan geniş. Alanı daraltmak gerekiyor. Üst akıntı yollarıın bulunduğu alanları daha hızlı taramak mümkün olabiliyor. Bundan belki 1-2 tane daha varsa bulunacaktır…” dedi.