Gündem

Rus televizyonunda Polonya’nın nasıl bombalanacağı tartışıldı, Polonya ordusunu güçlendirmeye başladı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 34. gün de geride kaldı. Birinci ayın sonlandığı savaşta, gözler bugün İstanbul’daki müzakerelerdeydi. İstanbul Dolmabahçe’de yapılan barış görüşmelerinden olumlu bir sonuç çıkması beklenirken, uluslararası basında bir kez daha Vladimir Putin’in sıradaki hedeflerine ilişkin çeşitli iddialar gündeme geldi. Rusya’nın, Ukrayna’dan sonra Polonya’ya saldıracağı iddiaları yeniden gündeme gelirken, Rusya’da bir televizyon kanalında bu iddiaların açık açık yorumlanmasından sonra Polonya harekete geçti. Polonya Savunma Bakanı Blaszczak, ordudaki asker sayısını 300 bine çıkaracaklarını ve en modern askeri teçhizat ve silahları donatacaklarını dile getirdi.

Polonya Savunma Bakanı’nın Açıklamaları

Rusya’nın, Ukrayna’dan sonra başka ülkelere de saldıracağı iddiaları gündeme gelmeye devam ediyor. İddialar arasında yer alan Polonya’nın ismi Rusya’da televizyon kanalında uzmanlar tarafından “sıradaki hedef” olarak gündeme getirilince, Polonya da harekete geçti. Rusya’nın Ukrayna’dan sonra Polonya’yı işgale başlayacağı iddiaları sonrası Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, asker sayılarını 300 bine çıkaracaklarını açıkladı. Bakan açıklamasında “Polonya ordusunu yeniden silahlandıracağız. Orduyu en modern teçhizat ve silahlarla donatacağız. Ordu birliklerinin sayısını da artıracağız” sözlerini dile getirdi.

Polonya Savunma Bakanı Blaszczak, Polonya ordusunda 250 bin tam zamanlı askere ve 50 bin de bölgesel savunma gücüne yer ayrılacağını belirtti. Orduyu güçlendirme kararını Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminden sonra aldıklarını belirten bakan, modernize edilecek Polonya ordusunda TB2’lerin (Bayraktar) ve HIMARS roket sistemlerinin olacağını belirtti. Bakan açıklamasında “Polonya ordusu şu ana kadar olduğundan daha kalabalık olmalı” sözlerini dile getirdi.

Polonya’da Anavatan Savunma Yasası İmzalanmıştı

18 Mart tarihinde Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa tepki olarak, Polonya Silahlı Kuvvetlerini modernize etmeyi planlayan Anavatan Savunma Yasası’nı imzalamıştı. Rusya’da bir televizyon kanalında, Polonya’nın başkenti Varşova’nın nasıl bombalanacağına ilişkin tartışmalar yer almıştı.