Gündem

Çeçen lider Kadirov, 14 yaşındaki oğlunu savaşın en yoğun olduğu Mariupol’e götürdü

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlamasının ardından Batılı devletlerden ve dünyanın birçok noktasından Rusya’ya karşı tepkiler ve yaptırım kararları da gelmeye başladı. Ukrayna’ya bu savaşta destek ve yardımlar gelirken, öte yandan Rusya’ya da saldırılarda destek verenler oldu. Rusya yanlısı Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, savaşın ilk haftasında yaptığı açıklamada Vladimir Putin’e seslenerek, ölmeye hazır olduğunu ve Çeçen askerleri Kiev’e göndermek için Putin’den talimat beklediğini dile getirmişti. Çeçen lider Kadirov, bazı aile üyelerini ve 14 yaşındaki oğlunu da alarak, Rusya – Ukrayna savaşının en yoğun yaşandığı kentlerden biri olan Mariupol’e götürdü.

Kadirov, Oğlunu Mariupol’e Götürdü

Rusya – Ukrayna savaşında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e destek veren ve Ukrayna’daki savaşa giden Çeçen lider Ramazan Kadirov, Ukrayna’nın Mariupol kentindeki kuşatmaya katılmak için 14 yaşındaki oğlu Adam’ı da yanına aldı. Kadirov’un 12 çocuğundan biri olan 14 yaşındaki Adam, babasıyla birlikte Rusya için savaşta stratejik bir öneme sahip olan Mariupol’de görüntülendi. Kadirov, oğlu Adam’ın “Silah yoldaşlarının başarılarını ilk elden öğrenmesini istediğini” dile getirdi ve Rusya’nın Ukrayna’daki baskılarını azalttığı söylemlerine katılmadığını ifade etti. Kadirov ayrıca açıklamasında, cephede öncülük sözü de verdi.

Oğlu Askeri Kıyafetlerle Görüldü

Ramazan Kadirov’un Telegram hesabından yapılan video paylaşımlarında, Kadirov’un 14 yaşındaki oğlu Adam’ın askeri kıyafetler giymiş olduğu ve ağır silahlar kuşandığı görülüyor. Ayrıca videolarda Adam’ın, babasıyla birlikte hastanede yatan Ruslan Geremeyev’i de ziyaret ettiği görülüyor.

Geremeyev, 2015 yılında Kremlin yakınlarında vurularak öldürülen eski başbakan yardımcısı ve Vladimir Putin rejiminin en önde gelen muhalif Rus liberal siyasetçisi olan Boris Nemtsov’un cinayetinde şüphelilerden biri olarak biliniyor. Kadirov, düşmanlarına yaptığı “Ortaçağ işkenceleri” ile biliniyor olmasının yanında, “Putin’in asla sahip olmadığı oğlu” olarak da tanınıyor.