Ekonomi

Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran, gram altının 1000 TL’yi aşacağı o tarihi açıkladı!

2021 yılının eylül ayında yükseliş trendine girmiş olan dolar kuru, artış hızını kasım ayında arttırmış ve aralık ayına gelindiğinde 18 TL’ye kadar yükselmişti. Beraberinde euro kurunu 20 TL’ye ve gram altın fiyatını da 1082 TL’ye kadar yükselten dolar kuru, o dönemden bu yana dalgaları hareketler sergilemeye devam ediyor.

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde ekonomi piyasalarında gelişen bu olumsuz gelişmelerin, gündelik hayatta satın alınan hizmetlere ve hizmet ürünlerine direkt olarak yansıyarak söz konusu hizmetlerin fiyatlarına yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep olmaları, vatandaşların piyasa uzmanlarının görüşlerine sığınmalarına yol açtı.

Yeni dönemde de Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile dalgalı seyrine devam eden piyasalar karşısında tedirgin olan vatandaşlara, Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran’dan kötü haber geldi. Başaran, altının 1000 TL seviyesini aşacağı o gelişmeye dikkat çekti.

“Altın Dolara Paralel İlerleyecek!”

Ekonomi piyasalarında dalgalı hareketlerin gözlenmesinden bu yana vatandaşlar tarafından en çok takip edilen isimlerden biri olan Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran, geçtiğimiz günler bir YouTube kanalına konu oldu. Kanalda yaptığı konuşmalar esnasında piyasaların durumlarını değerlendiren başaran, altın fiyatlarının ons altındansa dolar kuruna bağlı olarak değişiklik gösterdiğine dikkat çekti.

Şu an da ons altın artmış olmasına rağmen sabit fiyatlardan işlem gören gram altına dikkat çeken Mert Başaran, doların artma eğilimine girmesi ile birlikte gram altında sıçrama yaşanacağını iddia etti.

“Dolar 100 TL Olacak!”

Piyasa gelişmelerine bağlı olarak yorumlar yapmaya devam eden Mert Başaran, doların hareketlenmesinin gram altını hızlı bir şekilde bin 200 TL seviyesine yükselteceğini düşündüğünü ifade etti.

“Fiziki Yatırımlarınızı Elinizde Tutun!”

Şu an da piyasaların dengesiz hareketler içerisinde olduğuna dikkat çeken Mert Başaran, gümüş ve altına yapılmış olan fiziki yatırımların elde tutulması gerektiğine dikkat çekti.