EkonomiGündem

AK Partili Akbaşoğlu Temmuz’da memur ve emekli maaşına uygulanacak zammı açıkladı

Türkiye’nin yoğun gündem maddeleri arasında, 2022 yılında ikinci kez asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki söylemler yer alıyor. Gündeme gelen ve birçok siyasi ismin de dahil olmaya başladığı zam iddialarına ilişkin, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan açıklama geldi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarını dile getiren Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge ile ilgili olarak da bilgiler paylaştı. Akbaşoğlu açıklamalarında, Temmuz ayında memur ve emeklilere bir maaş düzenlemesi yapılacağını da duyurdu.

3600 Ek Gösterge Açıklamaları

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, açıklamalarında “3600 ek göstergeyle ilgili polislerimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, imamlarımız, bu konuyla ilgili geniş spektrumlu çalışma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından yapılıyor. Paydaşlarla beraber 2 toplantı gerçekleştirildi, bu çalışmalar devam ediyor. İnşallah bu, milletvekillerimiz tarafından kanun teklifine dönüştürmek suretiyle Genel Kurulumuza gelecek” dedi.

Akbaşoğlu açıklamasının devamında ise “Bunun etki analiz çalışmalarının, ilgili bakanlıklarca muhatapları ile beraber müzakereler neticesinde şekillenmesi gerekiyor. Bu manada 3600 ek göstergeyi polislerimize mutlaka vereceğiz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Bütün bu çalışmalar neticelendirilecek” dedi.

Akbaşoğlu’ndan Asgari Ücrete Ek Zam Açıklaması

Açıklamalarında 3600 ek göstergeleri ile ilgili kritik bilgiler paylaşan Muhammet Emin Akbaşoğlu, öte yandan memur ve emekli maaşlarına da Temmuz ayında bir zam yapılacağını duyurdu. Akbaşoğlu ayrıca, asgari ücrete ek zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin de bilgiler paylaştı. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu “Asgari ücretle ilgili de inşallah değerlendirmeler yapılarak yılın ikinci yarısında, 1 Temmuz’da memur ve emeklilerimize biliyorsunuz bir maaş artışı söz konusu olacak. Hem enflasyon artı yüzde 6 ilave, bununla beraber bir refah payını da içine alacak şekilde Temmuz’da memur ve emeklilerimize bir maaş düzenlemesi yapılacak” dedi.