Ekonomi

Uykuları kaçıran borçları düşünmeye son! O banka, müşterilerinin kredi ve kredi kartı borçlarını üstlendiğini duyurdu! Borç yapılandırma 2022

Sert bir düşüş yaşayan döviz kurları ve altın fiyatlarından sonra rahat bir nefes alan ve piyasaların yükselişte olduğu süre içerisinde ürünlere yapılan zamların geri alınmasına dair hayaller kuran vatandaşlar, yeni dönemde Rusya- Ukrayna savaşının çıkması ve FED faiz kararlarının piyasaları baskılaması sonucunda yeniden yükseliş trendine giren döviz kurları ve altın fiyatları sonrasında hayal kırıklığı yaşadı.

Ekonomi piyasalarında kısa süre içerisinde gözlenen bu ani değişimlerden sonra gündelik hayat ürünlerine yansıtılan yüksek oranlı zamlar, indirim hayali kuran vatandaşların bütçelerinin derinden etkilenmesine sebep oldu. Bu esnada yaşadıkları dar boğaz sebebi ile bankaların kredi ve kredi kartı hizmetlerine yönelen vatandaşların büyük bir kısmı, nakde olan ihtiyaçları devam ettiği için borçlarını ödemekte zorlanmaya başladılar. Bu noktada devreye Yapı Kredi Bankası girdi. Banka, farklı bankalara borcu bulunan vatandaşlara borç kapatma kredisi hizmeti sunacağını açıkladı.

Borç Kapatma Kredisi Nedir?

Borç kapatma kredisi, yeni dönemde bankacılık sektörü tarafından geliştirilmiş olan bir hizmet ürünüdür. Bu ürüne göre farklı bankalara borçları olan vatandaşlar, ilgili borçlarını kapatmak adına bir bankadan kredi hizmeti alabilir ve bu sayeden borçlarını tek bir çatı altında toplayarak, bir nevi yapılandırmış olur.

Yapı Kredi Bankası’ndan Borç Transferi Kredisi 2022

Yapı Kredi Bankası yeni dönemde borçları nedeni ile uykuları kaçan vatandaşlara, borç kapatma kredisi hizmeti sunacağını açıklayan bankalardan biri oldu. Banka, bu hizmeti aracılığı ile vatandaşlara, borçlarını yapılandırma imkânı sunacağını bildirdi.

Yapı Kredi Bankası Borç Transferi Kredisi Örnek Hesaplama Tablosu

Yapı Kredi Bankası söz konusu borç transferi kredisi hizmet için örnek hesaplama tablosunu şu şekilde oluşturdu:

  • Kredi tutarı: 10.000 TL
  • Vade: 36 ay
  • Faiz: %2,94
  • Taksit tutarı: 495 TL