Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kumar oynatanlara seslendi: Ramazan ayı geliyor, oynatın da göreyim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepkisini göstermişti. Bakan Soylu, bu kez de hedefine kumar oynatanları aldı. Soylu yaptığı açıklamada “Adam spor kulübü kurmuş, kumar oynatıyor. Ramazan ayı geliyor. Tekrar uyarıyorum, hadi bakalım oynatın da göreyim” sözlerini dile getirdi. Türkiye Belediyeler Birliği’nde düzenlenen Sivil Toplum İl Müdürleri ile Görüşme toplantısında yer alan İçişleri Bakanı Soylu, sivil toplum örgütlülüğü çanağına kan doğramaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi.

İçişleri Bakanı Soylu: Oynatın da Göreyim

Türkiye Belediyeler Birliği’nde düzenlenen Sivil Toplum İl Müdürleri ile Görüşme Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söz konusu toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Sivil toplum örgütlülüğü çanağına kan doğramaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini açıklayan Soylu, açıklamasında “Bunun dışındakilerin emrine amadeyiz. Adam spor kulübü kurmuş, kumar oynatıyor. Şimdi Ramazan ayı geliyor. Bu dönem için bazılarının kötü bir alışkanlığı var; tombala oynamak gibi. Hadi oynatın da göreyim. Şimdi buradan tekrar uyarıyorum, hadi bakalım oynatın da göreyim. ‘Kültür derneği’ deyip başka işleri ortaya koymaya çalışıyorlar” sözlerini dile getirdi.

Kumar Oynatmanın ve Oynamanın Cezası

İçişleri Bakanı Soylu’nun bir kez daha gündeme taşıdığı “kumar oynatma” suçu, TCK 228. Maddesi’nde Genel Ahlaka Karşı Suçlar altında açıklanmıştır. Bu kapsamda kumar oynanması için yer ve imkan sağlayan kişiler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve iki yüz günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır.

Bir diğer yandan yasa gereğinde kumar oynamanın da cezası 5326 Kabahatler Kanunu kapsamında açıklanmıştır. Kumar oynayan kişiye 1.000 TL idari para cezası verilir. Öte yandan kumardan sağlanan gelire el konulur ve mülkiyetin de kamuya geçirilmesine karar verilir.