Gündem

Rusya’da “öldü” denilen keskin nişancı ortaya çıktı: Tek bir çizik bile yok, hayattayım

24 Şubat tarihinde Rus askeri birlikleri Ukrayna topraklarına girdi ve Rusya – Ukrayna savaşı da resmen başladı. Devam eden savaşta her iki taraf için de diğer ülkelerden çok sayıda gönüllü asker de bölgeye gitti. Bölgeye giden gönüllü savaşçılar arasında, “Wali” kod adını kullanan Kanadalı keskin nişancı da yer almıştı. Dünyanın en ölümcül keskin nişancısı olarak da bilinen Wali için Rus medyası “öldürdük” haberleri yayınladı. Rus medyasında çıkan haberler sonrası Wali ortaya çıktı ve Alman medyasına açıklamalarda bulundu. Çok net açıklamalar yapan Wali, tek bir sıyrık bile almadığını dile getirdi.

“Tek Bir Çizik Bile Yok, Hayattayım”

Almanya’nın en çok okunan gazetelerinden biri olan Bild’a konuşan 40 yaşındaki keskin nişancı Wali, açıklamasında gayet iyi olduğunu ve Rusya’nın belirttiği gibi ölmediğini ifade etti. Wali “Tek bir sıyrık bile yok. Ben iyi bir askerim, iyi bir keskin nişancıyım ancak benim gibi diğerleri de var” dedi. Yapıtğı açıklamalarında Afganistan savaşında da Irak’ta IŞİD’e karşı savaştığını ifade eden Wali, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlamasıyla birlikte Quebec’ten Polonya’ya, oradan da Ukrayna’ya gittiğini dile getirdi. Çatışmaların çok sert geçtiğini ve kendisinin tek bir çizik bile almadığını belirten Wali, “Bu bana 2. Dünya Savaşı’nın nasıl olduğunu gösteriyor. Sokakta çatışmalar devam ediyor, çok şiddet var” dedi.

“Her Gün Ölümü Yeniyoruz”

Bild’a konuşan keskin nişancı “Her gün ölümü yeniyoruz. Holywood filmlerinde keskin nişancılar çok büyük ve önemli gibi gözükür ama biz savaşta kendimizi küçücük hissediyoruz” sözlerini dile getirdi. Ukrayna’daki durum hakkında da konuşan Wali “Patlama, el bombası, silahlar var. Aynı zamanda tanklar, helikopterler, zırhlı araçlar var bölgede. İşimizin üçte biri hayatta kalmak. Ruslar her yeri yok etmek istiyor” dedi.