Gündem

İktidara yakınlığı ile bilinen Ethem Sancak: Biz Amerika’nın desteği ile iktidara geldik

İktidara olan yakınlığı ile bilinen Ethem Sancak, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin Güvenliği ve NATO” konferansına katıldı. Türkiye’nin gündemini ve NATO’nun hamlelerini değerlendiren Sancak, AK Parti iktidarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Ethem Sancak açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri’nin desteği ile iktidara geldiklerini dile getirdi. Sancak konferansta yaptığı konuşmada “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır…” sözlerini dile getirdi.

“Amerika’nın Desteği ile İktidara Geldik”

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin Güvenliği ve NATO” konferansına katılan ve burada konuşma yapan Ethem Sancak, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İktidara yakınlığı ile bilinen Sancak açıklamasında, ABD desteği ile iktidara geldiklerini dile getirdi. Dikkat çeken açıklamasında Sancak “Biz Amerika’nın desteği ile iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. ‘One minute’ olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteği ile bunları yendik” sözlerini dile getirdi.

“70 Yıldır NATO’nun Bekçisiyiz”

Ethem Sancak dikkat çeken açıklamasında “Aslında Türkiye, NATO ve Batı ile sürekli savaş halinde. Şimdi NATO’ya girdik ve 70 yıldır NATO’nun bekçisiyiz. NATO’nun bütün 70 yılı boyunca bu ülkeye verdiği tek bir katkı var mı? Tabanca yapmamıza izin vermediler. NATO bizim içimizde geçmişte kalan bir kanserdir. Türkiye kanserini yenmek istiyorsa, kanserini yenmelidir” dedi. Bu konuda Türkiye’nin geç bile kaldığını ifade eden Sancak “Biz çıkmasak da zaten onlar bizi atacak. Şu anda bize ambargo uyguluyorlar. Kendi savunma sanayimizi kendimiz yapmak istediğimiz için” dedi.

Ethem Sancak kendisinin BMC’de Altay tanklarını yapmaya çalıştığını ifade etti ve “Her şey hazır, motor yok. Motoru Almanlar verecekler ama Almanlar bunların korkusundan motoru vermiyorlar. NATO bu prangayı kırmamak için oluşturulmuş şeytani örgüttür” dedi.