Gündem

Kahramanmaraş’ta bulunan “dünyanın en saçma binası” yıkılıyor: 2 ay sonra yerine otopark yapılacak

Dünyanın en popüler internet arama motoru olan Google’da “dünyanın en saçma binası” aramasında ilk sırada çıkan Kahramanmaraş’taki 18 katlı bina için yıkım çalışması başlamıştı. Geçtiğimiz yıllarda sosyal medyada sık sık paylaşılan ve sosyal medya kullanıcılarının artık ilk görüşte tanımaya başladığı bu bina, uluslararası medyada da birçok kez gündeme gelmişti. Sosyal medya paylaşımlarında birçok şakaya da konu olan söz konusu binanın devam eden yıkım çalışmasına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Elde edilen bilgilere göre Kahramanmaraş’taki 18 katlı “dünyanın en saçma binasının” yıkımı 2 ay sonra tamamlanacak. AA’nın haberine göre binanın olduğu araziye 1500 araçlık otopark ve şehir meydanı yapılması planlanıyor.

Yıkım İşlemleri 2 Ay İçinde Tamamlanacak

Google’da “dünyanın en saçma binası” aramasında ilk sırada çıkan Kahramanmaraş’taki 18 katlı binanın yıkım çalışmaları devam ediyor. Sosyal medyada son dönemlerde bir kez daha sıkça gündeme gelmeye başladıktan sonra yıkım kararı alınan binanın yerine ne yapılacağı ve yıkım işlemlerinin ne zaman biteceği merak ediliyordu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu yapının kentin siluetine uymadığı ve galeri boşluklarının fonksiyonel olmadığı yönünde gelen eleştirileri anlattı. Başkan Güngör yapılan kamuoyu yoklamasından sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliği ile bir dönüşüm süreci başlatıldığını dile getirdi. Yaklaşık üç ay önce başlatılan yıkım işlemlerinin sürdüğünü belirten Güngör, işlemlerin 2 ay içinde tamamlanacağını belirtti.

Araziye Otopark Yapılacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yaptığı açıklamada “Yıkımla beraber projenin de ihale süreci başlamış olacak. Bu projemizde çok ciddi bir otopark olacak. Tarihi dokuya uygun, Kahramanmaraş’ımızın kimliğine uygun bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. Yıkım çalışmalarını gördüğümüzde belki sağlam olarak düşündüğümüz bu binanın bile 2018’de çıkan deprem yönetmeliğindeki çoğu şartı karşılamadığını gördük” dedi.