Gündem

MetroPoll anket sonuçlarını paylaştı: Bu Pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?

Dünyanın ve Türkiye’nin sıcak gündem maddeleri arasında Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ve savaşa ilişkin müzakere görüşmeleri yer almaya devam ederken, yurtiçinde öte yandan yaklaşan seçimler de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta arabulucu rolünü üstlenmesinin, seçimlerde AK Parti’ye yaradığına ilişkin anket verileri ortaya koyulmuştu. Yeni haftada anketlerde AK Parti yeniden yükselişe geçerken, Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP’de ise düşüşlerin hızlanması dikkat çekti. Anket sonuçlarında AK Parti’nin oy oranı %35 seviyesine kadar yaklaşırken, MHP’nin oy oranı ise yeni belirlenen seçim barajı olan %7’nin de altında kalarak %5,4 seviyesinde tespit edildi.

AK Parti’nin Oranı Artıyor

MetroPoll araştırma şirketi, Türkiye’de seçimler için vatandaşın nabzını ölçmeye devam ediyor. Dünyada Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın yankıları ele alınmaya devam ederken, MetroPoll Mart ayında gerçekleştirilen son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile Rusya lideri Vladimir Putin arasında arabulucu rolünü üstlenmek için çabaladığı süreçte MetroPoll, vatandaşlara “Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunu sordu.

Hangi Partiye Ne Kadar Tercih Ediliyor?

Araştırmada ankete katılan ve soruya yanıt verenlerin %34,9’luk kesimi tercihini AK Parti’den yana kullanacağını belirtirken, aynı ankette tercihini CHP’den yana kullanacağını belirtenlerin oranı ise %24,9 olarak kaydedildi. Öte yandan aynı ankette tercihini İYİ Parti’den yana kullanacağını belirtenlerin oranı %16 olarak, HDP’den yana kullanacağını belirtenlerin oranı %12,3 olarak kaydedildi. Diğer yandan MetroPoll’ün anket çalışmasında en sert düşüşü yaşayan MHP’yi tercih edeceğini belirtenlerin oranı ise sadece %5,4 olarak kaydedildi. Bu senaryoda MHP’nin oy oranı, yeni alınan kararla belirlenen %7’lik seçim barajının altında kalıyor.