EkonomiGenelGündem

Hanelere kira, doğalgaz, elektrik parası yardımı devam ediyor: Ödemelerinizi PTT’den alacaksınız!

Ülkemizde giderek artan enflasyon vatandaşın hem barınma hem de beslenme giderlerini her geçen gün daha da artırırken devlet de geri ödemesiz yardımlarda bulunmaya devam ediyor. Yapılan ödemelerle bütçeler rahatlarken vatandaşların nakit desteği ihtiyaçları da karşılanmış oluyor. Ödemeler PTT veya banka şubeleri üzerinden alınabiliyor. İşte detaylar…

HANELERE DOĞALGAZ DESTEĞİ

Hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Doğalgaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.

Doğalgaz desteği başvurusu için öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı E-Devlet ekranı üzerinden sosyal yardım formunun doldurulmuş olması gerekmektedir. Sosyal yardım formu doldurulmayan vatandaşların başvurusu değerlendirme dışı kalabiliyorlar.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.

Evde yaşayan kişi sayısına göre yardım miktarları:

1-2 kişi: 103 TL
3 kişi: 137,33 TL
4 kişi: 171,67 TL
5 kişi: 206 TL

KİRA YARDIMI

Kira yardım desteğini almak için ilk şart, kira desteği başvurusu yapan kişinin kaldığı hane gelirlerinin belirlenen bir rakamın altında olması ve kira yardım parasına muhtaç olması gerekiyor. Kira yardımı alabilmek için bu şartın dışında başvuru yapan kişinin emekli, dul, yetim, ya da ölüm aylığı almaması gerekiyor. Ayrıca sigortalı olarak bir yerde çalışan ve maaşını alan bir kişiye de kira yardımı verilmiyor.