Gündem

Bakan Bilgin Açıklama Yaptı; 3600 Ek Gösterge İçin Kesin Tarih Verdi!

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat bilgin memurların can kulağı ile dinlediği açıklamayı yaptı. Beklenen 3600 ek gösterge çalışmalarının mayıs ayında tamamlanıp meclise sunulacağını açıklayan Bilgin yüzlerce memurun sabırsızlıkla beklediği müjdeli haberi verdi. Toplu sözleşme kongresinde konuşan Bakan Bilgin 3600 ek göstergenin Mayıs ayında meclise getirilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyen bakan memur, işçi ve emeklilerin enflasyon farkını almaları için gerekli düzenlemelerin yapıldığını da belirtti.

Bakan Bilgin’in 3600 Ek Gösterge Açıklamaları;

Dünya genelini ekonomik ve sosyal anlamda etkileyen pandemi sürecini diğer birçok AB, ABD gibi batı ülkelerinden çok daha iyi idare ettiğini söyleyen bakan Bilgin sözlerine bu süreçte birçok ülkenin üretiminin durduğunu ancak Türkiye’nin durmaksızın üretime devam ettiğini de ekledi. Dünyanın en zengin ülkesi olarak düşünülen ABD’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin yükselen enflasyon oranından ve pandemi sürecin de üretimlerinin durmasından kaynaklandığını da belirten bakan aynı sıkıntıyı üretici bir ülke olarak yaşamayacağımızı da konuşmasına ekledi. Dünya genelinde yaşanılan enflasyon krizine rağmen vatandaşa yönelik her türlü olumlu çalışmaya yapmak için çabaladığını dile getiren Bilgin memur, işçi ve emeklilerin yakından takip ettiği 3600 ek gösterge çalışmalarının mayıs ayına hazır olacağını dile getirdi.

Enflasyona Karşı Koruyucu Biziz!

Bakan bilgin enflasyona karşı vatandaşın emeğini korumanın kendisinin görevi olduğunu dile getirirken ülkenin zorluklara karşı durup önemli ve güçlü adımlar atacağını sözlerine ekledi. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir diyerek vatandaşına sahip çıkacağını dile getiren bakan enflasyon farkının yanında önceki dönemde olduğu gibi sosyal denge farkı oranını da vermek istediğini belitti.

3600 Ek Gösterge Son Aşaması

Önceki yıllarda olduğu gibi işçi ve emekçinin hakkını teslim etmek istediğini belirten bakan Bilgin 3600 ek gösterge meselesinde ki çalışmaların son hızla ve dikkatle devam ettiğini belirtti. Sosyal denge farkı oranıyla birlikte 3600 ek gösterge çalışmasının Mayıs ayında meclise sunulacağını müjdeledi.