Ekonomi

Akbank açıkladı: Günlük 59 TL’ye kendi evinizin sahibi olabilirsiniz! Konut kredisi 2022

Bir süredir ekonomi piyasalarında gözlenen ani yükselişler, yeni dönemde Rusya- Ukrayna savaşının çıkması ile birlikte hız kazandı. Bu noktada geçtiğimiz yılın son aylarından itibaren vatandaşların bütçelerini aşan tutarlar karşılığında satışa sunulan konut fiyatları yeni dönemde de yükselerek, vatandaşların ev sahibi olmaya dair kurdukları tüm hayallerin suya düşmesine sebep oldu.

Kira ödemekten sıkılan, yeni dönemde kendi evinin sahibi olmanın hayalini kuran ve buna bağlı olarak da bir miktar birikime sahip olan vatandaşların, ekonomik sıkıntılar sebebi ile mutsuz olmalarına göz yummak istemeyen 3 banka, nisan ayı için özel olarak geliştirmiş oldukları konut kredisi kampanyalarını ilan etti. Akbank, İş Bankası ve Ziraat Bankası uygun faiz oranları karşılığında konut kredisi hizmeti sunacağını açıkladı.

Ziraat Bankası 2022 Konut Kredisi

Ziraat Bankası’nın resmi internet sitesinde yayınlanmış olan konut kredisi hizmetine göre bankanın 120 ay vade karşılığında, yüzde 1,20 faiz oranlı nakit desteği vereceği bilgisi kaydedildi. Söz konusu veriler ışığında bankadan 100 bin TL tutarında destek almak isteyen vatandaşlar için aylık taksit tutarı 1.576 TL olarak hesaplandı.

Akbank 2022 Konut Kredisi

Bankacılık sektöründe öne çıkmayı başaran bankalardan biri olan Akbank da yeni dönemde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara nakit desteğinde bulunacağını açıkladı. Banka söz konusu hizmeti için aylık faiz oranını %1,80, azami vade sayısını ise 120 ay olarak belirledi. Söz konusu veriler ışığında bankadan 100 bin TL tutarında destek almak isteyen vatandaşlar için aylık taksit tutarı, 2.138 TL olarak hesaplandı.

Türkiye İş Bankası 2022 Konut Kredisi

Ülkenin bankacılık sektöründe sarsılmaz bir yere sahip olan İş Bankası, konut kredisi hizmetinin aylık faiz oranını %1,95, azami vade sayısını ise 120 ay olarak belirledi. Söz konusu veriler ışığında bankadan 100 bin TL tutarında destek almak isteyen vatandaşlar için aylık taksit tutarı, 2.163 TL olarak hesaplandı.