Gündem

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den Hükümete Sert Tepki! Ekonomimiz Çöküyor…

Partisinin grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Akşener hükümete sert tepkilerde bulundu. Yüksek enflasyon oranını ve yapılan zamlara tepki gösteren Akşener ülke ekonomisini kurtarmak için yapılan planların işe yaramadığını ekonominin her geçen gün daha kötüye gittiğine vurgu yaptı.

Akşener’den Ramazan Paylaşımı

Grup genel toplantısında vatandaşın ramazanını kutlayan Akşener ramazan pidesine yapılan zamlardan da bahsetti 4 kişilik bir ailenin 3 adet sade pide maliyetinin ayda 540 lira olduğunu söyleyen genel başkan diyanet işlerinin sadakayı kişi başı 40 lira olarak açıklamasına tepki gösterdi. Diyanetin 4 kişilik bir aile için belirlediği açlık sınırı tutarının 4800 olduğunu ve asgari ücretten 550 lira fazla olduğunu bu tutar içinde diğer faturaların bile olmadığı dile getiren Akşener bu durumu vicdansızlık olarak değerlendirdi.

Zamlara Tepkisi

Son 20 yılın en yüksek enflasyon oranının görüldüğünü ve birçok fakir ülkenin bile bizim ülkemizden daha düşük enflasyona sahip olduğunu söyleyen Akşener böyle giderse tezgâhlar yanmaya devam edecek, üretim durma noktasına gelecek, fiyatları durdurmanın mümkün olmayacağını milletin gittikçe açlıkla mücadele edecek noktaya geleceğine dikkat çekti. Doğal gaz ve elektriğe gelen yüklü zamlar hakkında da konuşan Akşener hükümetin farklı yöntemlerle yansıttığı zamların yine vatandaşın cebinden çıktığını sözlerine ekledi. Tarım alanında üretimin düştüğünü özellikle şeker pancarı üreticilerinin sorunlarından dolayı ülkede şeker krizinin yaşanacağını ve bunun önleminin alınması gerektiğini dile getiren Akşener hükümetin ve özellikle bu alanla ilgilenen bakanın görevinden istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Vatandaş Geçinmekte Zorlanıyor

Vatandaşın geçinmekte zorlandığına dikkat çeken Akşener halkın arasına karışıp sorunlarını dinlediğini ve birçoğunun temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını dile getirdi. “Vatandaş kırmızı eti bayramdan bayrama görüyor oda her zaman bile değil çocuklarına bez alamıyorlar” şeklinde konuşmasına devam eden İyi Parti Genel Başkanı Akşener milletimizi yoksulluğa mahkûm ediyorlar şeklinde sert sözler söyledi.