Gündem

Bakanlar Direksiyon Başına Geçti! Yerli Üretim Araba Togg’un Direksiyonuna Geçen Bakan Varank ve Nebati Test Sürüşü Yaptı

18 Temmuz 2020 tarihinde yapımına başlanan Togg Gemlik Tesislerinde ki inşaatlar tüm hızıyla devam ederken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Togg’un SUV grubu modelinin üst versiyonunu denemek için tesise ziyarette bulundular. Togg Yönetim Kurulu üyelerinin eşlik ettiği ziyarette bakanlar Togg hakkında ki deneyimlerini paylaştılar.

Bakanların Sürüş Deneyimleri

1.6 kilometrelik yapımı biten test pistin de deneme sürüşü yapan bakanlara Sanayi ve Teknoloji Bakanının davet ettiği Uludağ Üniversitesi’nden 2 öğrencide eşlik etti. İlk olarak Toggun sürücü koltuğuna geçen Bakan Nebati “ Kendi üretimimiz olan aracı kullanmak müthiş bir duygu” şeklinde açıklama yaptı. Test sürüşünden sonra kendi onayından geçtiğini dile getirdi. Sonrasında direksiyon başına geçen Bakan Varaklı ise “ Bu kadar başarılı bir araç üretilmesi gurur verici” şeklinde duygularını dile getirdi.

Togg Tesisi Yapımı Tamamlanıyor

1 milyon 200 metrekare açık alan üzerine yapımı başlanan Togg Gemlik Tesisi ’ne 2020 yılında başlandı. Mayıs 2022 yılında yapımı tamamlanması planlanan tesisin boya ile ilgili kısmının yüzde 92’si tamamlanmış durumda. Yüzde 86’sı tamamlanan ana kısımda 185 adet robot provalara başlamış durumda. Montaj alanının ise yüzde 85’i tamamlanmış durumda olan Togg Gemlik Tesisi 2022 yılının sonlarına doğru seri üretime başlanması planlanıyor.1.6 kilometrelik test pisti yapımı tamamlandı. 3 ayda tamamlanan pist kullanıma açıldı. Pist yüksek hız, bozuk yol, özel manevra alanı şeklinde üç kısımdan oluşuyor.

Togg Gemlik Tesisi Hedefleri

2022 yılının sonlarında seri üretime başlamayı planlayan yetkililer ilk olarak SUV grubu aracı piyasaya çıkaracak. Ardından C segment sedan ve hatchback modellerin üretimine başlayacak. 5 modelden oluşan ürün çeşitliliği ile 2030 yılında kadar 1 milyon araç üretimi hedeflenmektedir.