Gündem

Korona Virüste Son Durum! Gözler Bilim Kuruluna Çevrildi Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram Müjdesi Verecek Mi Korona Virüs Kısıtlamalarına Veda Kararı Bekleniyor!

2 yıldan uzun bir süredir dünya genelinde yayılan korona salgını ülkemizde birçok ölüm ve ekonomik sorunların yaşanmasına sebep oldu. Birden fazla varyantının çıktığı salgında son varyant BA.2’de korkulan kötü sonuçların yaşanmamasından dolayı akıllara korona virüse veda mı ediyoruz sorusunu getirdi. Bazı ülkelerde virüse artık grip gözü ile bakılıyor. Pandeminin endemiye dönüşmesi beklentisine sokan son salgın verileri dünya genelinde kaldırılmaya başlanan kısıtlamalardan dolayı ramazan bayramından sonra toplanacak Bilim Kurulu kararları merakla bekleniyor.

Salgın Verileri Düştü

Korona virüsten sonra ortaya çıkan yeni varyant omicron salgının tekrar büyüyeceğine dair korkuya sebep olmuştu. Ancak beklenen olmadı. Aynı şekilde bir diğer varyant BA2 ile ilgilide korkulan olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı iftar davetinde yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de ki salgın verilerinde düşüş gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitimcilerle birlikte katıldığı iftar davetinde dikkat çeken açıklamada bulundu. Zor bir dönemden geçildiğini ve birçok kaybın yaşandığı salgın sürecini büyük ölçüde geride bırakıldığını açıkladı. Yapılan bu açıklama doğrultusunda ramazan bayramından sonra açıklanacak bilim kurulu kararlarında artık kısıtlamaların kaldırılacağı beklentisi içerisine girildi.

Bayram Müjdesi Gelecek Mi?

Günlük vaka sayısının hızla düşmesinden dolayı ölüm sayıları azaldı ve yoğun bakımlar boşaldı. Önceki yıllarda ramazan ayında uygulanan kısıtlamalar bu sene uygulanmadı. Ramazan ayı boyunca vaka sayılarında artış olmaması halinde dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de kısıtlamaların kaldırılması bekleniyor. Bayram sonrası toplanacak bilim kurulunda konuşulacak konulardan biri de karantinaların kaldırılması olacak. Süreleri kısaltılan karantina zorunluluğunun bazı ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kaldırılması beklentiler arasında.

Maskeler Hayatımızdan Çıkıyor Mu?

Geçtiğimiz günlerde açık alanlarda maske kullanımı zorunluluğu kaldırılmıştı. Bayramdan sonra ise bu zorunluluğun tamamen kaldırılması ya da sadece toplu taşımalarla sınırlandırılacağı kurulda karara bağlanacak konular arasında yer alıyor. Bilim kurulunun alacağı karar ile 2 yıldan fazladır hayatımızda olan maskelere veda edebileceğiz.