Gündem

Hacı Adaylarına Müjde! Suudi Arabistan Bu Yıl Hac Kontenjanını 1 Milyona Çıkardı

Suudi Arabistan bu yıl için yurtiçinde ve yurt dışından 1 milyon hacı adayını kabul edeceğini açıkladı. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada 2022 yılı için 1 milyon hacı adayının hac vazifelerini yerine getirebilmeleri için ülkelerinde ağırlayacaklarını açıkladı. Lovid-19 salgını önlemleri doğrultusunda yapılacak olan hac görevi belli kural ve kontenjanda olacağı açıklandı.

2020’den Beri Hacı Adayı Kabul Edilmiyordu

Suudi Arabistan kovid-19 salgınından dolayı 2020 yılında sadece kendi ülke vatandaşlarını hac görevini yapmaları için kabul etmişti. Yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini açıklayan Suudi Arabistan sınırlı sayıdaki hacı adayını kendi vatandaşları arasından seçmişti.

2021 Hacı Adayları

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti.  2021 yılında ise yine ülke içinden 60 bin kişiyi hac görevlerini yerine getirmeleri için kabul etmişti 2021 yılında da yurt dışından hacı adaylarını kabul etmeyeceklerini açıklamışlardı.

Hac Vazifesini Yapabilmek İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara kabul edilecek hacı adayları için bazı şartların olduğu açıklandı. Suudi Arabistan kovid-19 salgınından dolayı alınan önlemlere uygun olmayan hacı adaylarının ülkeye kabul edilmeyeceğini açıkladı. 2022 yılı hacı adayı olabilmek için belirlenen şartlar ise; hacı adayları 65 yaş altı olması gerekmektedir. Ayrıca kovid-19 aşılarının temel dozlarının yapılmış olması gerekmektedir. Hac ibadeti için kutsal topraklara yapılacak seyahatten önce her yolcu son 72 saat içinde PCR testi yaptırmalı ve negatif sonucu bildirmelilerdir. Ayrıca Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı hacı adaylarının hac görevlerini yerine getirirken de kovid-19 salgın kurallarına uymaları uyarısında bulunuldu.