EkonomiGündem

Bakan Nebati’den flaş enflasyon açıklaması: Aralık ayından itibaren başlayacak!

Türkiye’de enflasyon alıp başını giderken Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Geleneksel İftar Programı’nda yaptığı konuşmada enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Aralık ayına işaret eden Nebati, ‘enflasyon düşecek’ dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 21. yüzyılın Türkiye’nin yüzyılı olduğunu belirterek küresel krizin ortasında olduklarını, salgının etkileri azalsa da tedarikte, petrol fiyatlarında, mal temininde ciddi sorunlar yaşamaya devam ettiğini, fiyatlar her yerde yükseldiğini söyledi.

ENFLASYON HER AY DÜŞECEK

Pazardaki fiyatları bildiklerini dile getiren Nebati, “Bu ülkede yaşıyoruz. Sokağında, pazarında, sofrasında, yolundayız. Otobüse de minibüse de biniyoruz hiç merak etmeyin. Bu dünyadan kopuk yaşamıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin içerisindeyiz. Bu milletin gençlerin, kadınların, çocukların, iş dünyasının, çalışanların ne istediğini biliyoruz ve sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi de ortaya koyuyoruz. Koymaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Nebati, enflasyona ilişkin, “Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak.” değerlendirmesinde bulundu.