Gündem

Meteorolojiden Uyarı! Soğuk Havalar Tekrar Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı soğuk havalar geliyor hava sıcaklıkları 15 derece birden düşecek vatandaşı yaşanacak olumsuzluklara karşı uyardı. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası nisan ayında tam bahar geldi derken bizlere tekrar soğuk havaları yaşatacak. Trakya ve Marmara bölgelerinde etkili olacak soğuk hava dalgası ani hava sıcaklığı düşüşlerine neden olacağını açıklayan meteoroloji genel müdürlüğü soğuk hava ile birlikte yağış ve zirai don konusunda vatandaşı uyardı.

Soğuk Havaların Etkileyeceği Bölgeler

Meteoroloji genel müdürlüğü Trakya başta olmak üzere Marmara’nın güneyi, Karadeniz’in iç kısımları, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz’in iç ve yüksek kısımları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yüksek kısımların da hava sıcaklıklarının düşeceği ve yüksek kesimlere zirai don olabileceğini vatandaşa duyurdu.

Kar Bekleniyor

12 Nisan sabah saatlerinden itibaren yaşanacak hava sıcaklığında ki düşüşten sonra balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının da etkisi ile özellikle Trakya ve Marmara bölgesinde yoğun olmakla beraber İç Ege, Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde, İç Anadolu’da, Doğu bölgesinde şiddetli yağış ve beraberinde kar yağışı beklentisi var. Meteoroloji genel müdürlüğü kar yağışı beklentisi ile ilgili vatandaşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Don Tehlikesine Karşı Önlem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarım ile ilgilenen vatandaşı don konusunda uyardı. 11 Nisan ile başlayacak şiddetli rüzgar ve yağışlardan sonra yaşanacak kar ve soğuk ihtimaline karşı zirai don olayı yaşanmaması için vatandaşın gerekli önlemleri alması konusunda uyaran Meteoroloji bölgesel tahminlerin yakından takip edilmesi gerektiğini bildirdi.

Bu Tarihlerde Dikkatli Olun

Meteoroloji tarafından açıklanan hava tahminin de soğuk hava dalgası 11 Nisan sabah 09.00 saatinde başlayacak ve 17 Nisan 2022 sabah saatlerinde etkili olacak. Bu tarihler arasında hem ulaşımda yaşanacak sorunlara karşı hem de tarımla uğraşan vatandaşları don konusunda uyardı.