Gündem

Beyaz Eşya Sektöründe 2022 Yılında Küçülme!

BSH Türkiye CEO ‘su Gökhan Sığın yaptığı açıklamada 2022 yılında beyaz eşya sektöründe yüzde 3.5 4.5 civarında küçülmelerin yaşanacağını dile getirdi. 2021 yılında yüzde 1.5 daralma yaşandığını belirten CEO bu yıl için daha fazla beklediklerine dikkat çekti. Bütün sektörlerde yaşanan ekonomik sorunların beyaz eşya sektöründe de yaşandığını bu sürecin hem üreticiyi hem de alıcı olan halkı zorladığını vurguladı.

2023 de Büyüme Beklentisi

2022 yılında beyaz eşya sektörünün yüzde 3,5-4,5 civarında daralacağını söyleyen CEO pazarda ki kayıpların ancak 2023 ve 2024 yıllarına artışa geçeceğini ve sektörün büyüme göstereceğini dile getirdi. Ayrıca akıllı davranan bütün üreticilerin bu süreçten büyüme ile çıkacaklarını da sözlerine ekledi. Pazar paylarını arttırmak için çalıştıklarını dile getiren CEO Gökhan Sığın daralmaya rağmen Pazar payını geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Beyaz Eşya Pazarında Sıkıntılı Günler

2021 yılını yüzde 1.5 daralma ile kapatan beyaz eşya sektörünü 2022 yılında da zorlu günler bekliyor. Artan fiyatların fazla oluşu Pazar payında da rekabetin artmasına sebep olmakta. Küçülen sektörde Pazar payını korumak ya da büyütmeyi hedeflediklerini dile getiren CEO 2022 yılında Pazar payında ki daralmanın daha fazla olacağını belirtti. Ancak her şeye rağmen piyasada tutunulacağını ve 2023 yılından başlayarak büyüme oranlarının artacağını dile getiren BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın 2020 de yaralanan sektörün yavaş yavaş yaralarını sardığını panterinin başında durgunlaşan piyasanın sonradan açılarak biraz da olsa toparlandığını dile getirdi.

Tedarik Zinciri Sorunu Çözümü

2020 de yaşanan pandemi salgınından dolayı tedarik konusunda sorunlar yaşandığını dile getiren CEO bütün birimlerin bu konu hakkında çalıştığını ve güvenli bir şekilde bu sorunu çözdüklerini dile getirdi. Malzeme stokları konusunda iyi durumda olunması gerektiğini böylelikle temel parça ve malzemenin tedarikinde sorun yaşanmayacağını dile getiren CEO yüksek maliyetleri de göz önünde bulundurularak hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Son zamanlarda ise Rusya ve Ukrayna arasında ki savaştan kaynaklanan sorunlar yaşandığını ancak ülkemizin güçlü bir konumda olmasından dolayı sorunların çözüldüğüne dikkat çekti.